Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar F-Pace na ledu aneb José Mourinho se nudí (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Známý portugalský fotbalový trenér José Mourinho (aktuálně bez angažmá) si vyzkoušel schopnosti nového crossoveru značky Jaguar na zamrzlém jezeře v severním Švédsku.

Koncem loňského roku si mohl Ben Saunders, ambasador Land Roveru a polární cestovatel, vyzkoušet, co umí Range Rover Sport SVR na sněhu a ledu.

Tentokrát si na zamrzlé jezero nedalo Arjeplog vyrazil slavný fotbalový trenér José Mourinho s prototypem Jaguaru F-Pace S.

Při teplotách pod -30˚ Celsia si mohl Mourinho za dozoru profesionálního finského jezdce Tommi Karrinaho vyzkoušet na sněhu a ledu všechny schopnosti prvního Jaguaru vyvíjeného i pro jízdu mimo zpevněné vozovky.

José Mourinho k celé akci řekl, že pro něj byla úžasná zkušenost vyzkoušet si vůz v takových podmínkách a dodal, že při kole s Tommim mu vyletěl adrenalin tak, jak to zažil jen při vystoupení před 80.000 fotbalovými fanoušky.

Prototyp Jaguaru F-Pace S, který byl pro tyto jízdy použit, měl pod kapotou přeplňovaný třílitrový šestiválec s výkonem 280 kW (380 k) a točivým momentem 450 N.m ve spojení s osmistupňovou automatickou převodovkou a pohonem všech kol.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Pekelná Micinka
9. 2. 2016 16:12
Re: co ta bunda?
No hlavně vypadá, že ho to ohromně baví... Nevím, ale spojovat značku s tímto kontroverzním jménem mi nepřijde zrovna vhodné. Kvalita, resp. stylizace těch fotek je taky na pováženou.
9. 2. 2016 15:16
co ta bunda?
>:D