Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar XE: Sedan střední třídy na první fotografii

Michal Fokt
Diskuze (10)
Britský prémiový sedan střední třídy se nám poprvé představuje na oficiální fotografii. To dá rozum, že zamaskovaný, i když docela nápaditě...

Druhý pokus Jaguaru o návrat do střední třídy vyrazí na silnice až příští rok, takže je logické, že pokud nám automobilka už teď naservíruje oficiální fotografii, něco nebude úplně v pořádku. Právě se díváte na zcela odmaskovaný model XE, jenž se neukrývá v pološeru, ani pod plachtou a přesto z něj mnoho nevidíme.

Důvodem je, že je snímek "rentgenový" a místo křivek karoserie nalepená fólie ukazuje, co je pod nimi, tedy nosnou část karoserie a bezpečnostní výztuhy. Docela vtipný způsob, jak (ne)odhalit auto, co říkáte? Ovšem když se podíváte opravdu pečlivě, většina základních tvarů a linií se i v té změti natištěného plechu dá rozpoznat.

Je jasně patrná příď ve stylu XF, doplněná o světlomety, trochu připomínající minulou trojku od BMW. Počítejte též s dynamickou linií střechy, svažující se zádí a vytaženými blatníky. Jaguar XE bude využívat novou hliníkovou platformu iQ a širokou škálu čtyřválcových motorů Ingenium, přičemž vrcholem nabídky bude kompresorem přeplňovaný V6 3,0 l, jenž by mohl mít výkon až 283 kW.

Představení Jaguaru XE se očekává v září na pařížském autosalonu a k zahájení prodeje by mělo dojít ve druhém kvartále příštího roku.

Michal Fokt
Diskuze (10)
18. 5. 2014 20:02
Re: je tam ista podoba
I malej Jarda pozna, ze se jedna o render z XF...
Avatar - Pekelná Micinka
18. 5. 2014 18:23
Re: .
Doporučuji vyhledat ve slovníku význam slova oficiální a vizualizace.
Avatar - Ja Prvni 123
18. 5. 2014 18:22
Vypadá to dobře...
že bych konečně přestal nostalgicky vzpomínat na Rover 75?
;-)
18. 5. 2014 17:32
Re: .
Nie nieje. Je to oficiálna foto: [odkaz]
Avatar - 3_diamanty
18. 5. 2014 14:12
je tam ista podoba
vieme uz asi ako bude vyzerat [odkaz]

kral je uz na ceste :yes: