Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak poznat ojeté pneumatiky? Změřit hloubku dezénu nestačí!

Jan Mička
Diskuze (33)
Řada řidičů každoročně touto dobou řeší otázku, zda jsou stávající pneumatiky ještě použitelné, nebo je lepší se jich zbavit. Víme, jak mít během pár vteřin jasno!

Video se připravuje ...

Asi většina z nás řeší přezouvání automobilu přinejmenším dvakrát do roka – při výměně letních pneumatik za zimní a naopak. S prvním dubnovým dnem končí povinnost mít na vozidlech zimní pláště, v otázce přezutí na letní pneumatiky tedy není nad čím přemýšlet.

Jenže v případě, kdy nekupujete novou sadu pneumatik, vyvstává otázka, zda jsou ty starší, které celou zimu „spaly“ v koutě tmavé místnosti, ještě použitelné. Zkušený motorista si poradí velmi rychle – vezme do ruky měrku, změří hloubku dezénu, každou gumu vizuálně zkontroluje (kvůli případným mechanickým poškozením, boulím a podobně) a má jasno. Ale co ti, kteří považují automobily za spotřební zboží a v technice se moc nevyznají? I pro ně máme řešení.

Předně je třeba si uvědomit následující: dezén ještě použitelné letní pneumatiky musí mít minimální hloubku 1,6 milimetru a stáří nesmí přesáhnout deset let (zjistíte jej díky kódu DOT, jehož poslední čtyřčíslí značí měsíc a rok výroby pneumatiky). Hloubku dezénu prověříte snadno, stačí použít zmíněný hloubkoměr, který dnes seženete za pár korun prakticky na každém rohu, a často bývá součástí měřiče tlaku. Měříme v podélné drážce vzdálené přibližně čtyři centimetry od bočnice pláště. Avšak pozor: pneuservisy obvykle nedoporučují používat pláště s hloubkou dezénu okolo dvou milimetrů. Životnost už totiž nebude dlouhá.

Pokud zrovna nemáte k dispozici hloubkoměr, nevadí. Moderní pneumatiky jsou v drážkách vybaveny kontrolními body, které se musejí nacházet pod úrovní plochy běhounu. Jsou-li zároveň s běhounem, nebo jsou na nich dokonce patrné známky většího opotřebení, je pneumatika na odpis. Kontrola pomocí bodů je lepší než žádná, přesto však doporučujeme hloubku dezénu přeměřit hloubkoměrem.

A jak naložit s pneumatikami, které již nevyhovují? Skladovat je ve sklepě nebo v garáži nemá smysl. Musejí se nechat ekologicky zlikvidovat, což udělá kvalitní servis za vás. Často samozřejmě nejde o bezplatnou službu, poplatek za likvidaci je však už zahrnutý v ceně nové pneumatiky.

Jan Mička
Diskuze (33)
21. 7. 2018 08:21
Použité pneu
Díky mockrát za tipy. Musím říct, že na bazarových pneumatikách jezdím už nějaký ten pátek a zatím jsem s nimi neměl žádný problém. Ale je klidně možné, že jsem měl jen štěstí. Naposledy jsem je kupoval tady: [odkaz] Nicméně, příště si raději vše pořádně zkontroluji. :-)
Avatar - Barrichello
1. 4. 2017 17:05
Re: asi odborník
Já na zimních jezdím v létě v podstatě 9 sezonu a nikdy sem s tím neměl problém. Sou stanoveny podmínky jaká má být zimní guma v zimě, za zimních podmínek. Nikoliv v létě. Stejně jako v zimě můžeš jet na letních a pokud není -15, souvislá vrstva sněhu a ledu, nikdo ti nic udělat nemůže. A taky sou povinné zimní od září do března, ale jen pokud sou zimní podmínky. Takže pokud bude v prosinci +7 a krásně sucho, můžeš vesele drandit na letních.

Ostatně já najel na letních v zimě na Aleru asi 4500 a na Camaru asi 1300 km >:D
31. 3. 2017 20:52
Re: asi odborník
Přiznám se, že mi připadá až trochu marné přesvědčovat ostatní o sice trochu prapodivných, nicméně jasných faktech. Takže zimní guma je zákonem definovaná tím, že má na sobě označení M+S. Dále je pak rovněž zákonem dáno, že zimní guma musí mít minimální vzorek 4 mm. Přičemž nikde není řečeno, že by tomu mělo být jinak v létě a v zímě. Navíc z mého okolí už pár lidí při policejní kontrole na dojíždění zimních gum dojelo, abych tak řekl.
Avatar - O5kar
31. 3. 2017 20:07
Re: poloha pri skladovani
Ten problém je v tom, že oni je mají uložené v regálu, který je podepírá na dvou bodech. Ač je to neuvěřitelné, tak i pryž t. zv. teče. Na pneumatikách se vytváří styčné plochy, proto je třeba s nimi pootáčet. Jiné to bude tehdy, když budu mít pneumatiku na disku a zavěšenou na stěně, kde se ničím nepodepírá. I tak, je ji třeba otáčet, jak jsem uvedl s ohledem na tekutost pryže. Ono se to možná zdá být jako hloupost, ale je to tak. Skladujete-li takto celá kola a pravidelně, třeba 1x za měsíc je otáčíte, nemusíte je dávat vyvažovat. Potom, co se týká skladování, tak také záleží na podmínkách, jak je pneumatika skladována. Jako je stálá teplota a zejména přístup světla. Dobrá je úplná tma.

A co se týká životnosti, tak jiné to bude, když budu s autem parkovat trvale venku, kde budou pneu vystaveny trvalé nepřízni počasí a jiné to bude u garážovaného vozidla, které jezdí málo, stojí ve tmě a má téměř neměnnou teplotu.

Jiné je to bavit se o těchto věcech, když mám takový roční nájezd, že pneu měním dříve než kupuji nové boty. Potom je zbytečné se o tom vůbec zmiňovat.
31. 3. 2017 16:00
Re: asi odborník
Mas odkaz na zdroj? Ja nasel jen vyjadreni k DOT, kde plati, ze pokud je pneu nepouzita na aute a spravne skladovana muze byt prodavana jako nova a pak plati standardni zaruka vyrobce.