Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep Gladiator a Chrysler Firepower: práce i zábava

Libor Zezulka
Diskuze (12)
Na autoshow v Detroitu se budou i letos přetahovat automobilky o přízeň amerických zákazníků. Chrysler vsadí na sportovní notu, Jeep představí Pick-up Gladiator.

Chrysler Firepower

První ochutnávka repertoáru, s nímž vystoupí na důležité autoshow v Detroitu automobilka Chrysler, zobrazuje studii sportovního kupé jménem Firepower, jenž vychází z modelu Dodge Viper. Chrysler zůstává prozatím skoupý na podrobnější informace, uvádí pouze, že vysokou pevnost a nízkou hmotnost vozu zajistí použití uhlíkových vláken. Z kreseb vyplývá, že koncept upoutá dynamickým tvarem a prosklenou střechou.

Pod kapotu studie se nastěhoval osmiválec Hemi s objemem 6.1 l, jenž našel místo za přední nápravou. Motor poskytuje výkonem 312 kW/425 k a točivý moment 570 Nm při 4 800 ot. S ním Chrysler Firepower dosáhne rychlosti 100 km/h za 4,5 s a maximální rychlosti asi 300 km/h. Další informace automobilka zveřejní na konci roku.

Jeep Gladiator

Druhou novinkou z portfolia koncernu Daimler Crysler bude v Detroitu Jeep Gladiator. Jedná se o pick-up spadající do kategorie FUT - Flexible Utility Pickup s 1,7m dlouhým nákladním prostorem, který bude možné prodloužit na 2,4 m po sklopení zadních sedadel. O pohon Gladiatoru se postará vznětová jednotka s objemem 2.8 l, výkonem 120 kW/163 k a točivým momentem 400 Nm. Sílu přenáší skrze všechna čtyři kola na vozovku manuální převodovku.





komerční sdělení:

Elegance i v zimě - LEVNÁ hliníková kola!

Jednou ze zajímavých akcí nadcházející zimní sezóny je ELEGANCE I V ZIMĚ, která nabízí hliníková kola za podobnou cenu, za jakou byste nakoupili plechová kola spolu s poklicemi.

Libor Zezulka
Diskuze (12)