Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep Grand Cherokee: Podivné pokračování losí kauzy

Roman Beránek
Diskuze (33)
Vyhýbací manévr tentokrát úspěšně provedl německý magazín Auto Motor und Sport.

Další tiskovou zprávu vydala automobilka Chrysler v souvislosti s nedávnou kauzou "losího testu", při kterém se ocitl její Jeep Grand Cherokee na dvou kolech. V první reakci obvinila švédský magazín Teknikens Varld, který video z testu zveřejnil, že manévr prováděl s přetíženým vozem.

K opakovanému testu proto Švédové pozvali inženýry Chrysleru a na jejich přání vůz zatížili 130 kg pod výrobcem udávaným limitem. Ani tak se chování vozu nezlepšilo a navíc došlo při několika opakováních k zutí levé přední pneumatiky z ráfku. Opět bylo vše zaznamenáno na videu.

Chrysler nyní tvrdí, že stejný test provedl německý magazín Auto Motor und Sport. Na palubě byl při něm různý počet osob a zatížení se dostalo až na maximální hodnotu. V tiskové zprávě se uvádí, že "vozidlo si zachovalo stabilitu a všechna čtyři kola zůstala při prudkém manévru v kontaktu s vozovkou".

Samotný časopis o testu informuje pouze formou článku bez fotografií a videa. Je možné, že si obrazový materiál šetří pro další vydání své tištěné podoby a zveřejnění na internetu bude následovat později. Video z úspěšného testu se ale dříve či později musí objevit. Jinak dává německý magazín všanc svou prestiž a reputaci.

Roman Beránek
Diskuze (33)
1. 8. 2012 14:26
Re: delaj lode taky
jj, Titanic treba v lososim testu u spolecnosti WhiteStarLine prisel udajne o nejake hvezdicky.. ,ale presne podrobnosti si uz nepamatuju ;-)
1. 8. 2012 14:24
Re: Veď v Nemecku nie sú losy!
:-) :-) :-)
31. 7. 2012 20:35
delaj lode taky
lososi test?
31. 7. 2012 18:11
Re: Veď v Nemecku nie sú losy!
>:D
Avatar - 4hill
31. 7. 2012 16:47
Re: To je sice hezké...
Nijak..proto taky video z úspěšného německého pokusu neuvidíme..