Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jižní Korea vyměřila Volkswagenu rekordní pokutu kvůli emisím

redakce AUTO.CZ
Diskuze (75)
Podle dostupných informací jde o doposud nejvyšší pokutu, jaká kdy byla v Jižní Koreji některé automobilce vyměřena.

Jižní Korea vyměřila německému automobilovému koncernu Volkswagen pokutu 14,1 miliardy wonů (asi 313 milionů Kč) kvůli manipulacím s emisními testy. Současně firmě nařídila svolat k úpravě 125.522 naftových vozů, které falšování údajů o emisích umožňují. Jihokorejské ministerstvo životního prostředí oznámilo, že bude nadále zkoumat dalších 30.000 naftových automobilů z koncernu Volkswagen, u kterých zatím neobjevilo důkazy o podvádění s emisemi. Dodalo, že vyšetřování rozšíří i na další výrobce.

„Dnešní opatření jsou podobná tomu, co dělá řada dalších zemí. Německo nařídilo povinné svolávání vozů, zatímco Spojené státy zahájily proces stanovení výše pokuty," uvedl analytička Esther Yimová ze společnosti Samsung Securities. Jižní Korea se nicméně podle Reuters stala po Spojených státech první zemí, která se rozhodla potrestat Volkswagen na základě vlastních emisních testů.

Podle analytiků by celkové náklady Volkswagenu na pokuty, právní spory a svolávání automobilů související s emisním skandálem mohly překročit 40 miliard eur (asi bilion korun). Ve Spojených státech bylo softwarem umožňujícím falšování testů vybaveno 482.000 vozů. Za každý z těchto automobilů přitom může firma dostat pokutu 37.500 dolarů. Celková pokuta v USA by tak teoreticky mohla dosáhnout až 18 miliard dolarů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (75)
Avatar - Hammunasakra
27. 11. 2015 17:46
Re: logika
Napiš ho ty.. :-)

Co si vystudoval? ;-)
27. 11. 2015 17:40
Re: logika
Jaký opak?
Proč máš tedy problém sem napsat konkrétní obor?
;-)
Avatar - Hammunasakra
27. 11. 2015 17:26
Re: Odškodnění zákazníků
:yes: :yes: :yes:
Avatar - Sára, KLB Legal (dieselovakauza.
Odškodnění zákazníků

Ani vysoce vyměřené pokuty by VW neměly nijak zabránit v odškodnění jejich zákazníků všude po světě. Jestli jste majitelé vozů z emisního skandálu, budeme za vaše odškodnění ve výši až 3000 Euro bojovat, stačí se připojit k hromadné žalobě na dieselovakauza.cz.
Avatar - Hammunasakra
27. 11. 2015 17:17
Re: logika
Ty víš vo vejšce prd tak nemachruj >:-[]

S touhle machrovací taktikou si to už zkusil a pohořel tak neVWopruzuj >:D >:D >:D