Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

KTM 790 Duke je přesný jako skalpel (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Rakouská KTM na listopadové motocyklové výstavě EICMA mimo jiné představila prototyp KTM 790 Duke, který se promění ve velmi zábavný sériový model.

KTM letos v Miláně ve světové premiéře vystavovala KTM 1290 Super Duke R v její druhé generaci. Vedle ní představila i omlazené sourozence 125 Duke a 390 Duke. K největším lákadlům jejího stánku ovšem patřil prototyp 790 Duke.

Ten je předskokanem pro sériový model, jímž rakouská značka vyplní mezeru ve své nabídce divokých silničních naháčů, kterou má nyní mezi modely 690 Duke/690 Duke R a 1290 Super Duke R.

Prototyp prozatím jen naznačuje podobu sériového modelu, jehož se máme dočkat zhruba za rok a odhaluje novou pohonnou jednotku v podobě kapalinou chlazeného řadového dvouválce, u nějž KTM uvádí jen objem 790 cm3. Schopnosti této novinky pak demonstruje nejnovější video značky, v němž 790 Duke předvádí, jak umí být přesný a zároveň zábavný.

Nový motor, k němuž nejsou prozatím kromě objemu a uspořádání válců k dispozici bližší informace, má vedle zástupce rodiny Duke dostat minimálně ještě jeden model v podobě cestovního endura řady Adventure a prozatím není vyloučeno, že jej uvidíme i v supermotardu a terénním enduru.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)