Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lada končí ve WTCC

Michal Fokt
Diskuze (6)
Po pětileté marné snaze uspět ve světovém šampionátu cestovních vozů Lada ve WTCC končí. Zaměří se prý na lokální motorsportovou scénu.

Lada poprvé zalaškovala s mistrovstvím světa cesťáků ve druhé polovině minulé dekády, ale po mizerných sezonách se speciály 110 a Priora zase ze scény zmizela, aby se v sezoně 2012 zase vrátila se speciálem Granta TC1. Nedařilo se však o moc lépe a do sezony 2015 vyjel nástupce Lada Vesta WTCC. Ta letos dokonce při závodě v Moskvě získala díky Nickymu Catsburgovi a Gabrielu Tarquinimu pódiové double.

Ale tento výsledek zjevně automobilku neuspokojil. Ruská média informují, že by Lada měla s koncem letošní sezony z WTCC kompletně odejít. Zatím to sice nebylo potvrzeno oficiálně, ale nepřišlo ani žádné dementi těchto zpráv, což naznačuje, že to tak nejspíš bude. To by znamenalo, že bude trojice Nicky Catsburg, Gabriele Tarquini a Hugo Valente po sezoně bez angažmá.

K tomuto rozhodnutí Ladu však údajně nevedly výsledky ve WTCC, ale změna globální firemní strategie. Značka se chce věnovat lokálním motorsportovým šampionátům v těch zemích, kde působí, na domácím trhu se údajně zaměří na Russian Racing Championship. Ve WTCC tak zůstává na tovární úrovni pouze Honda a Volvo.

Michal Fokt
Diskuze (6)
Avatar - chetoos
8. 11. 2016 19:12
Re: Ale copak?
Nedivím se, že lidé si nechávají nové Lady dovážet z Německa či Slovenska. České zastoupení má nové webové stránky, ale žádné auta není schopna obstarat a ani neví kdy budou dovážet. Ono slabé prodeje nejsou jen v samotných automobilech Lada, ale neschopném dovozci. Vím, že to asi nebude jednoduché auta dovážet, ale když ani neví kdy na českém trhu auta dovážena budou je ostuda.
Avatar - Barrichello
8. 11. 2016 09:09
Re: Ale copak?
Ladu vlastní Renault, takže spíš Renault přestal sypat ne? >:D

Jinak v říjnu na českém trhu nárůst 1800% pro Ladu, šedý dvoz z Německa a Slovenska jede a už sou lidi co maj objednaný nový Kaliny Cross a Granty od slovenska nebo od jedné firmy co se to taky rozhodla vozit [odkaz]
Avatar - speedfred
7. 11. 2016 23:15
Re: Ale copak?
Keď VW skončilo v rely tak povieme ,že súdruh Merkel nesype?
7. 11. 2016 22:30
Re: Ale copak?
Počkej, on ti to Barik brzy vysvětlí, jak to Lada dobře provedla a jak je to logický krok! >:D
Avatar - CHerokee
7. 11. 2016 20:53
Ale copak?
Putin přestal sypat.... :-)