Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini představuje extrémně exkluzivní... Traktor!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Lamborghini připomnělo sté výročí narození svého zakladatele futuristickým supersportem v limitovaném edici. Společnost Klima-Lounge® naopak sází na stroj, který připomíná původní výrobu traktorů značky Lamborghini.

Ferruccio Elio Arturo Lamborghini se narodil 28. dubna 1916 a automobilka, kterou založil začátkem roku 1963, oslavila jeho nedožité sté narozeniny uvedením dvojice spřízněných vozů.

Prvním z nich bylo Lamborghini Centenario a druhým Centenario Roadster. Vzniknout má pouze dvacet exemplářů od každého z těchto dvou moderních supersportovních automobilů.

Společnost Klima-Lounge® se rozhodla, že představí ještě exkluzivnější stroj, jímž rovněž oslaví sté výročí narození muže, kterého proslavily vedle výkonných a luxusních automobilů i zemědělské stroje.

Právě díky traktorům, jejichž výrobě se začal věnovat krátce po druhé světové válce, dnes vděčíme za to, že se Ferruccio Lamborghini mohl v první polovině šedesátých let pustit do vývoje a výroby vlastních automobilů.

Společnost Klima-Lounge® proto na Techno Classica 2017 v Essenu hodlá představit a ve dnech od 5. do 9. dubna vystavovat koncept Lamborghini Centenario Tractori, který vychází z prvních traktorů své značky.

K technice tohoto stroje prozatím nejsou k dispozici žádné bližší informace, ale podle oficiální tiskové zprávy se mají premiéry tohoto traktoru zúčastnit nejbližší žijící příbuzní Ferruccia Lamborghiniho, kteří podpořily vznik tohoto konceptu a souhlasí s výrobou celkem pěti exemplářů.

Lamborghini Centenario Tractori se má tedy stát podobnou sběratelskou záležitostí jako stejnojmenné supersporty, i když i přes výrazně nižší počet postavených exemplářů má být s cenou 250.000 euro (zhruba 6.750.000 Kč) výrazně dostupnější.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Bubáq
4. 4. 2017 07:28
Nová kategorie
Tento Lambo a Zetor Pinin Farina jsou jedinými zástupci nově vznikající kategorie "Prémiové Trachtory". Mainstream v podání John Deeru, Case, New Hollandie, Steyeru atd. jen němě přihlíží, jak obě výše jmenované značky zručně využívají neomezené dotace EU na zemědělskou techniku a prosazují se pomocí dříve nevídaného luxusu pracovního místa traktorového operátora....