Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar Land Rover staví v Anglii novou motorárnu za více než 10 miliard Kč

Aleš Jungmann
Diskuze (1)
Společnost Jaguar Land Rover staví závod na výrobu motorů v anglickém Staffordshire, přijde na 10,2 miliardy Kč.

Závod v britském Staffordshire (u Wolverhamptonu) bude zaměřen především na vývoj a výrobu čtyřválcových benzinových a naftových motorů. Cílem bude vyrábět moderní, výkonné jednotky s nízkými emisemi škodlivin.

Vznikne tak již čtvrtý výrobní závod společnosti ve střední Anglii. Továrna by měla vytvořit až 750 vysoce kvalifikovaných technických a výrobních míst v Jaguar Land Rover (JLR), spolu s další tisícovkou pracovních míst v rámci dodavatelského řetězce. Vláda poskytne na projekt dotaci ve výši 290 milionů Kč.

Ralf Speth, generální ředitel společnosti JLR, k tomu řekl: „Jako součást naší dlouhodobé strategie podnikání v automobilovém průmyslu jsou investice do vývoje a výroby nejdůležitější, a proto jsme se rozhodli postavit toto nové centrum, které se bude zaměřovat především na čtyřválcové motory určené pro budoucí modely vozů Jaguar a Land Rover. Pokud budeme investovat 1,5 miliardy liber ročně do vývoje nových motorů v dalších pěti letech, zvýší se tak i globální potenciál obou značek Jaguar a Land Rover. Naše společnost nabídne vysoce výkonné motory ve své třídě a zároveň zajistí významné snižování emisí.“

Společnost Jaguar Land Rover zaměstnává ve Velké Británii více než 19.000 lidí, přičemž celosvětově vytváří až 140.000 pracovních míst.

Aleš Jungmann
Diskuze (1)
Avatar - positivemind
19. 9. 2011 23:49
V Praze
Potkávám čím dál víc nových RRS a Discovery - a je to určitě správně. Jen ať tu vzniknou pořádné kvalitní servisy a budeme tyhle britské aristokraty vídat častěji