Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus zvažuje výrobu pick-upu

Michal Fokt
Diskuze (17)
Lexus přemýšlí o výrobě prémiového pick-upu, využívajícího techniku koncernové Toyoty Hilux. Příliš na něj ale nespěchá.

Prémiové značky jsou velmi kreativní ve vymýšlení nových kategorií a zaplňování segmentů, které pro ně ještě nedávno byly tabu, jedné třídě se však vyhýbají velkým obloukem - pick-upům. Možná proto, že tento typ aut se ve různých částech světa vžil jako nejvíce "pracovní" a jako takový o něj klientela luxusních značek nemá zájem - současný vrchol asi představují verze Denali od značky GMC.

Nebo mají? Proslýchá se, že Mercedes-Benz chystá na konec dekády luxusní pick-up na bázi Nissanu Navara, jenž by mohl nést označení GLT a zdá se, že není sám. Projektový plánovač Lexusu Makoto Tanaka se svěřil australskému Motoringu, že truck zvažuje i japonská automobilka. Ta by to měla snazší, využila by totiž techniku domácí Toyoty Hilux, stačilo by ji tedy zabalit do atraktivnějšího hávu a "vymazlit" interiér.

Jenže ačkoli se o této možnosti hovoří, projekt nemá prioritu a pokud by byl schválen, neobjevil by se dříve, než počátkem příštího desetiletí, dost možná se čeká na to, jak se bude dařit zmíněnému Mercedesu. Místo toho se u Lexusu momentálně pracuje na sedmimístné verzi SUV modelu RX se třemi řadami sedadel, vývojové prototypy už byly špionážními fotografy zachyceny v běžném provozu.

Michal Fokt
Diskuze (17)
4. 12. 2015 21:13
Re: Kravina
4. 12. 2015 21:09
Re: Kravina
Musi sa postavit do radu za Mazdu, ale 2. miesto pri tych obrovskych objemoch vyroby je :yes: :yes:
Avatar - CommonUser
4. 12. 2015 13:26
Re: Kravina
Ano iste. O tom sa ale nebavime. Ci uz mame nejaku statistiku pre posledne modely ?
BTW Viem aj o vratenom novom GS250.

Spolahlivost je u mna Nr.1 (uz som co to zazil), ale zasa musi to byt aj pouzitelne na primarny ciel v danom segmente.
Avatar - Hammunasakra
4. 12. 2015 13:20
Re: Kravina
Furt je to celkově nejspolehlivější automobilka žejo :yes: :-)

S drtivym náskokokem ;-)
Avatar - CommonUser
4. 12. 2015 10:05
Re: Kravina
Ak si bucham hlavu o strop a nieco tlaci v kazdom smere, tak to nie je rodinne auto (IS aj GS !). Ja som si to odskusal, nie je to teoria z testu. A ak mam v Avensise sirsie a dlhsie sedaky, tak to asi nie je premia.
500 ltirov ? No a ? Ked tam mam problem nieco naskladat, tak stoji za ...
Nie som taky bohaty, aby som si kupoval jednoucelove auta. Co sa predava v EU najviac ? SUV a kombi. SUV nie je na dialnicu (DE), aj ked NX sa da, az na motor.
Domrvena prevodovka u GS250 ? Korozia podvozku - to je nieco nove u Lexa od 2012 ? GS350 vobec nie je v ponuke v EU.
Myslel som na upgrade do tejto triedy na dlhe dialnicne cestovanie, ale nevidim dovod, ked aj Genesis za menej je lepsia kara (pohodlim urcite!).