Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

London Taxi: Číňané chtějí i do dalších evropských měst

Michal Fokt
Diskuze (0)
Londýn je čínským vlastníkům firmy LTI už příliš malý. Chtějí expandovat do dalších evropských metropolí. bude mezi nimi i Praha?

Kultovní taxíky s charakteristickými tvary karoserie patří k symbolům Londýna, stejně jako Big Ben nebo doubledeckery. A v budoucnu dost možná nejen Londýna. Čínská automobilka Geely, která je vlastníkem společnosti London Taxi Company (dříve London Taxi International), chce expandovat se svým produktem i do dalších evropských velkoměst.

Hovoří se o Barceloně, Oslu, Amsterdamu a Berlínu, ale před lety se společnost zajímala též o Prahu, takže výčet rozhodně nemusí být konečný. Výhodou auta je jeho konstrukce, speciálně navržená pro potřeby taxislužby a jsou k tomuto účelu tedy vhodnější, než klasické automobily. Specifický vzhled pak rozhodně také není na škodu.

Zhejiang Geely Holding Group Co nedávno představilo plug-in hybridní verzi taxíku a do rozvoje společnosti LTC investuje obrovské peníze, rozšíření do dalších evropských měst je tedy vcelku logický krok. Londýnské taxíky ostatně už jezdí s levostranným řízením řadu let v Číně. London Taxi také bude konkurovat stále populárnějšímu car-sharingu obdobně koncipovanou aplikací a možnost částečného provozu na elektřinu mu zajistí přístup i do zón se zpřísněnými emisními limity.

Michal Fokt
Diskuze (0)