Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

London Taxi International: Londýnská taxi míří do ČR

Diskuze (37)
London Taxi International, jedna z posledních nezávislých britských automobilek, míří na český trh. Především do pražských ulic chce dostat své světoznámé taxíky.

Tradiční taxíky, v současnosti reprezentované poslední inkarnací LTI TX4, patří neodmyslitelně k typickému obrázku londýnských ulic. Setkat se s nimi můžeme také v dalších britských městech, mimo ostrovní království se ale vyskytují zcela výjimečně.

Kromě tradice byla hlavní překážkou rozšíření mimo Spojené království skutečnost, že auta pro britský trh jsou vybavena řízením na pravé straně. Taxi se tak na kontinent dostávala pouze jako rarita, cestou individuálního dovozu. Změna přichází až se předloňským vstupem na čínský trh, pro který se TX4 vyrábí s levostranným řízením.

Právě auta vyráběná pro čínský trh (výrobcem je joint venture LTI a čínské automobilky Geely) chce LTI nabízet na českém trhu. Automobilka považuje TX4 za lákavou možnost zpestřit portfolio pražských taxislužeb, kterým poskytne konkurenční výhodu. Očekává, že turisté budou vyhledávat právě tento způsob přepravy.

V současné době probíhá hledání obchodního partnera, který by dokázal vyhovět požadavkům na prodejní a poprodejní služby. TX4 se bude nabízet přepravním společnostem i živnostníkům, v ceně vozu bude i školení na provoz vozidla a styk se zahraničními turisty.

Ačkoliv budou vozy pro český trh vyráběny v Číně, LTI garantuje kvalitu podle britských standardů, kterými se řídí i mateřský závod v Coventry.

Diskuze (37)
9. 4. 2010 08:04
Re: je to nezmysel ...
Zas si vezmi opačnú stranu mince - väčšina by presedlala na MHD, tá by tiež zdvihla ceny....to by bol biznis... >:-[]
9. 4. 2010 08:02
Re: Taxi, taxi...
>:D :yes:
8. 4. 2010 22:18
Re: Taxi, taxi...
Až bude někdo v londýnském taxíku žádat slevu, když pojede na "nouzovce", nebude to Skot, ale Klaudius. ;-)
8. 4. 2010 15:03
Re: Taxi, taxi...
Na tých núdzovkách bude nejaká zľava z taxy...?
>:D
Avatar - dochtor
8. 4. 2010 11:30
Re: Taxi, taxi...
;-)