Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mahindra Bolero: Offroadový tanec po indicku

Diskuze (15)
Indická automobilka Mahindra připravila novou verzi svého modelu Bolero – nejprodávanějšího terénního auta v Indii.

Všeobecné povědomí o indickém automobilovém průmyslu se omezuje na Tatu Nano, případně auta dalších asijských značek, která se pro Evropu vyrábí právě v Indii. Místní automobilky ale chrlí velké množství různých modelů a vyrábí je v relativně vysokých počtech. To je mimo jiné i případ Mahindry Bolero – se 70 tisíci kusů ročně nejprodávanějšího off-roadu v Indii.

Mahindra Bolero je jakousi místní obdobou Land Roveru Defender nebo Mercedesu třídy G. Oblíbený je u policie a armády i – díky příznivé pořizovací ceně – mezi širokou veřejností. Off-road s čistě funkčním designem se vyrábí už 10 let a v nabídce je bezpočet rozmanitých verzí.

Novinkou je další generace (z evropského pohledu bychom ji nejspíš nazvali faceliftem), která přichází nejprve v podobě krátkého pick-pu Bolero Attitude. Novinka dostala atraktivní dvoubarevné provedení exteriéru i interiéru a řadu doplňků karoserie, které mají převážně také ochrannou funkci.

Pohon terénní Mahindry s délkou 4,23 metru a hmotností 1615 kg zajišťuje dieselový motor o objemu 2,5 litru, který má poněkud skromný výkon 46 kW. Na výběr je pohon zadních nebo všech kol.

Diskuze (15)
13. 12. 2020 22:50
Tanec
Zdravím... Já jediný tanec, který tedy zažívám je ten, na který chodím pravidelně u nás v Olomouci od 331 ( odkaz zde https://www.331.cz ) . Jinak nevím, zda bych si lajsnul si kupovat nějaké indické auto. Přecijen tu máme už automobilky z jiných zemí, které mají ten autoprůmysl trochu více rozvitější... nebo ne?
12. 7. 2019 12:17
Re: ...
Check out Mahindra Bolero's official dealerships to know the prices at various cities. http://www.erammotors.com/…ndra-bolero.html . If you are not from India this may not help.
Avatar - Pekelná Micinka
13. 10. 2010 21:08
Re: ...
Když to dovnitř naleješ najednou, tak to budeš mít obojživelný. ;-) Ale bacha, nedávat to tam v sedě, jinak to bude tvoje kára na doživotí... :-)
13. 10. 2010 16:58
Re: ...
To by mohlo stačit [odkaz]
Avatar - Pekelná Micinka
13. 10. 2010 16:19
Re: ...
Kdy naposledy si strávil podzimní odpolední půlhodinku s chemoprenem? ;-) >:-[]