Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Majitelé Bentley už nemusí tankovat. Nikdy...

David Bureš
Diskuze (27)
Bentley chce novou službou dopřát svým zákazníkům ten nejvyšší luxus, více času. Ten hodlá klientům ušetřit službou dotankování jejich vozu.

Výrobce luxusních automobilů Bentley se neustále snaží vylepšovat své služby, aby zákazníkům nabídl stále více a více luxusu. Nyní se jim rozhodl ušetřit jejich čas, když jim nabídl automatické dotankování jejich auta. Pilotní projekt bude ve spolupráci se start-upem Filld fungovat v americkém státě Kalifornie.

Automobilka tvrdí, že majitelé jejích aut díky nové službě už nebudou muset jezdit k tankovacím stanicím. Pomocí speciální aplikace Filld for Bentley si zažádají o dotankování a pracovníci služby se už postarají o zbytek.

„Neustále zkoumáme možnosti, jak našim zákazníkům nabídnout pohodlné chytré služby na míru, které jim dopřejí největší luxus ze všech, více času,“ říká k zavedení služby produktový a marketingový ředitel Bentley Christophe Georges.

Aplikace funguje tak, že si majitel vozu pomocí ní objedná, kde a kdy mu má být automobil dotankován. Aplikace následně pracovníkům služby udá přesnou lokaci vozidla, aby jej mohli doplnit palivem. Majitel dokonce ani nemusí sám otevírat palivovou nádrž, i tento proces proběhne díky chytré aplikaci.

Nová služba je přitom jen prvním krokem v tomto směru. Britská automobilka do budoucna plánuje, že si její vozy o dotankování zažádají samy, a to na základě stavu paliva v nádrži, lokaci a přání majitele.

Služba Bentley nás rozhodně zaujala. Jen by nás zajímalo, kdy auta za vás nakoupí nebo vyvenčí psa. Vyvíjené automatizované řízení totiž skýtá dosud netušené možnosti...

David Bureš
Diskuze (27)
7. 10. 2016 08:59
Re: Proč
Pokud je někdo až takovej kreténskej snob, že mu je zatěžko natankovat, tak je možná jednodušší si k autu zaplatit chlapa v cylindru, kterej to bude obstarávat včetně řízení auta ne >:D >:D
7. 10. 2016 08:55
Re: Proč
No protože to není jen pár kliknutí. Někdo ti ten benzín musí přijet taky natočit. Takže budeš sedět a čekat než se k tobě dostane a dotankuje ti. Prostě je to nesmysl.
6. 10. 2016 14:52
Re: Proč
keď myslíš. Môj názor nemením, neviem si predstaviť, že by automobilka reálne vedela zabezpečiť operatívny tím tankovačov, ktorí budú v štartovacích boxoch pripravení kedykoľvek vyštartovať kamkoľvek cca do hodiny. Ako tak by to mohlo fungovať vo veľkých mestách. Ja si myslím, že sama automobilka ráta s tým, že im bude na tých pár objednávok tankovania stačiť jeden maník na pol úväzku na eu.
6. 10. 2016 10:17
Re: Proč
Tuhle úvahu bych pochopil, kdyby lidé běžně auta servisovali a čistili alespoň jednou na nádrž. A pokud nemáš vyloženě řidiče (nebo alespoň garážmistra), tak to vůbec nemusí být jeden člověk.
6. 10. 2016 10:04
Re: Proč
Tak pro auto si jezdí ze servisu, běžné čištění a péči obstarává asistentka a většinou si tankuji sám.