Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Malý sedan Maserati použije techniku Chrysleru 300

David Bureš
Diskuze (24)
Budoucí sedan z dílny Maserati zacílí na BMW řady 5 nebo Jaguar XF.

Maserati plánuje rozšířit nabídku svých modelů o sedan menší než současné Quattroporte. Tento automobil se začne prodávat v roce 2014, jeho premiéra by měla proběhnout na frankfurtském autosalonu v příštím roce.

Automobil s kódovým označením M157 bude sdílet své základy s Chryslerem 300 (Lancií Thema), technika však bude v mnohém upravena. Rozvor náprav nicméně budou mít tyto vozy stejný – dlouhý bude 3.052 mm.

Nový sedan by se podle spekulací zahraničních médií měl jmenovat Levante. Nabídka motorů bude čítat vznětové a zážehové vidlicové šestiválce, možná i benzinový osmiválec. Jednotky budou kombinovány s osmistupňovou samočinnou převodovkou z dílny ZF.

Levante bude pravděpodobně navrženo přímo designéry Maserati a ne designéry ze studia Pininfarina. Řešení masky chladiče a světlometů by mělo vycházet z loňského konceptu Kubang.

V plánech je samozřejmě i nástupce Quattroporte, který však proti aktuální generaci naroste. Jeho délka se bude pohybovat okolo hodnoty 5,2 metru. Technika bude v mnohém podobná s menším Levante, až se dá zjednodušeně říct, že budoucí Quattroporte bude jeho delší variantou.

Technickou spřízněnost obou modelů naznačuje i fakt, že budou oba vyráběny v továrně Grugliasco nedaleko Turína, která v minulosti patřila studiu Bertone.

Platforma nového Quattroporte bude ve velké míře využívat hliník a bude uzpůsobena pro pohon všech kol, technika 4x4 má být odvozena z Ferrari FF. Zvažuje se prý i možnost hybridního pohonu. Nové Quattroporte bude představeno na lednovém autosalonu v Detroitu.

Rozšíření modelové řady je součástí plánů na zvýšení výroby na 50.000 aut ročně. V loňském roce přitom Maserati prodalo 6.159 vozů. Vedle dvojice sedanů je počítáno i s SUV.

David Bureš
Diskuze (24)
10. 8. 2012 05:39
Zaručený zprávy
Sergiovo královstvíčko nepředstavuje novinky a tak krmí tisk alespoň informacemi a ty si už někteří neumí přeložit a ani přečíst správně.
Pro menší Maserati se použije podvozek z 300C s náležitými úpravami...

Nikde se nepíše o tom, že se vezme 300C a nalepí znak Maserati.
Avatar - Johny.Rico
9. 8. 2012 20:18
Re: No ty p***...
Nechápu čulibrky, kteří se musí vyjadřovat jen pro potřebu, aby urazili. Buď piš k tématu, nebo nereaguj. Víc pro tebe udělat nemohu... čulibrku ;-) :no:
9. 8. 2012 19:21
to je zprava na úrovni:
A3 je přebouchaná oktávka
no vlastně ně, to je totiž pravda
Avatar - euro89
9. 8. 2012 19:08
Super, hurá!!!
Chrysler 300C s dehtem pod kapotou a díky trojzubci ve znaku tak o milion dražší než 300C se znakem Lancie. BMW 5er i Jaguar XF se už musí třást strachy. :-! Sláva fantozzimu! 8-s :no:
Avatar - del42sa
9. 8. 2012 15:44
Re: Takových zaručených zpráv,
asi tak 8-s všechno bude, bazen s klimatizací a telefon až do maštale >:D >:-[]