Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MAN dodal těžká odtahová vozidla pro olympijské Soči

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Celkem devět vyprošťovacích a odtahových vozidel připravil německý MAN ve spolupráci s ruskou firmou V-Kran pro Soči, v němž právě probíhají XXII. zimní olympijské hry.

Ruské Soči má být v souvislosti se zimními olympijskými hrami připraveno prakticky na všechno. Příliv diváků přináší i zvýšenou hustotu dopravy a s ní i riziko nehod.

Právě proto dodal MAN do Ruska devět těžkých podvozků MAN TGS s konfigurací náprav 8x4, na něž byly u specializované ruské společnosti V-Kran namontovány nástavby vyprošťovacích a odtahových speciálů.

Všech devět čtyřnápravových vozidel je vybaveno motory o výkonu 353 kW (480 k) a součástí výbavy každého z nich jsou dva navijáky, které utáhnou až 53 tun.

Vyprošťovací a odtahové speciály o hmotnosti 41 tun mají v Soči zasahovat především při poruchách a nehodách autobusů a nákladních automobilů. Díky konstrukci svého hydraulického ramene na zádi, schopného zvednout až 31 tun, si navíc poradí i s odtahem nízkopodlažních autobusů, jejichž nízká světlá výška způsobuje některým vyprošťovacím vozidlům problémy.

Všech devět havarijních speciálů MAN TGS 8x4 je v současnosti připraveno zasahovat při nehodách v Soči. Po skončení zimních olympijských her mají sloužit jako těžká vyprošťovací a tažná vozidla při civilních dopravních operacích prakticky v celém Rusku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)