Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MAN je nejspolehlivější nad 7,5 tuny podle TÜV Report

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Nejspolehlivější značkou nákladních vozidel s celkovou hmotností nad 7,5 tuny je podle německé TÜV mnichovská společnost MAN.

TÜV každoročně připravuje a zveřejňuje komplexní zprávu svých stanic technické kontroly o spolehlivosti užitkových vozidel nazvanou TÜV Report Nutzfahrzeuge 2014. V této zprávě je vyhodnocen stav vozidel ve stáří jednoho až pěti roků po každoroční technické kontrole.

V aktuálním přehledu již třetí rok za sebou excelovala značka MAN. Nákladní vozidla modelových řad TGL, TGM, TGS a TGX dosáhla vynikající výsledky – měla nejnižší výskyt poruch mezi vozidly starými jeden, tři, čtyři a pět roků.

Vedoucí pozici si MAN posilnil v jednoročních nákladních vozidlech. Technické kontroly nezaznamenaly žádné poruchy u 83,2 % kontrolovaných vozidel (v roce 2013 to bylo 82 %).

Také nadprůměrný počet starších nákladních vozů MAN absolvoval pravidelnou technickou prohlídku bez nedostatků.

Zpráva TÜV konstatovala, že speciálně v segmentu těžkých nákladních vozidel byla údržba na mimořádně dobré úrovni. Znamená to, že dopravci si uvědomují přínos systematického odborného servisu. Spočívá to v tom, že automobily jsou připravené jezdit a neztrácí čas při neplánovaných prostojích v servisech v důsledku zanedbané údržby.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)