Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maybach na velké cestě přes oceán

Libor Zezulka
Diskuze (0)
Na palubě luxusní zaoceánské lodi Queen Elisabeth 2 a ve skleněném kontejneru – takto netradičně se ve středu vydal na svoji premiéru Maybach, luxusní model automobilky DaimlerChrysler...

Na palubě luxusní zaoceánské lodi Queen Elisabeth 2 a ve skleněném kontejneru – takto netradičně se ve středu vydal na svoji premiéru Maybach, luxusní model automobilky DaimlerChrysler. Tento vůz, do kterého vkládají šéfové německé automobilky velké naděje, si odbyde první oficiální představení 2. července v New Yorku.

Neobvyklá cesta vozu Maybach 62 z výrobního závodu v německém Sindelfingenu přes přístav v britském Southamptonu až za oceán má nejen vzbudit patřičnou publicitu, ale zdůrazňuje také historii značky. Maybach byl před šedesáti lety symbolem luxusu. Vyráběl se v letech 1921 – 1941 a zejména v předválečné době byly velké zaoceánské lodi jediným dopravním prostředkem, jak se mohli lidé a jejich vozy do Nového světa dostat.

Model Maybach 62, který se příští týden poprvé oficiálně ukáže veřejnosti, má cenu 360 tisíc euro (10,7 miliónu Kč) a motor o výkonu 550 koní. Právě s ním se počítá, že zaplní garáže amerických milionářů. Druhý, levnější model Maybach 57 (310 tisíc euro) by se měl podle představ DaimlerChrysler prosadit i v Evropě či na Blízkém východě. Ročně plánuje automobilka vyrobit kolem jednoho tisíce kusů a hodlá se stát výrazným konkurentem značek Bentley a Rolls-Royce. Oba typy vozů budou do detailu přizpůsobeny přání zákazníků už v průběhu výroby.

Libor Zezulka
Diskuze (0)