Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Project Maybach je luxusní terénní kupé, na kterém pracoval Virgil Abloh

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Čistě elektrické kupé s řadou terénních doplňků je pouze konceptem, který vznikal ve spolupráci dvou významných designérů.

Na vzniku tohoto pro Maybach netradičního konceptu totiž pracoval Gorden Wagener, šéfdesignér Daimleru, ve spolupráci se známým módním návrhářem Virgilem Ablohem, který nečekaně zemřel začátkem tohoto týdne. Oba designéři přitom měli naprostou kreativní svobodu, díky čemuž vznikl poměrně divoký koncept připomínající vozy, jako bylo Porsche 911 Safari.

Dvoubarevná karoserie zaujme na první pohled nevšední kombinací monumentálních tvarů a stylových doplňků, jako jsou kulaté světlomety se znakem Maybach, naznačená maska chladiče, nebo trubkové rámy lemujícím prahy, nárazníky i střechu. Vpředu ani vzadu přitom nechybí ani ochranné plechy, zatímco přední nárazník a střecha jsou vybaveny přídavnými světly s netradičním světelným podpisem.

Za detailní pohled ale stojí i dlouhá přední kapota, která ve skutečnosti není celá černá. Uprostřed je totiž průhledná a chrání integrované solární panely, které by měly teoreticky prodloužit dojezd čistě elektrického dobrodružného konceptu. Jeho technické parametry ovšem Daimler nezveřejnil.

Se zajímavými nápady se pak setkáme i po otevření dlouhých dveří. Do rámu karoserie totiž designéři umístili stylovou designovou sekeru, zatímco na kraji palubní desky je umístěn malý uzavíratelný box, který je možné z vozu vyjmout. Sedačky nevšedních tvarů jsou pak navrženy tak, aby šly sklopit zcela do roviny a vytvořily tak prostor pro pohodlné přespání venku v divočině.

Společnost Daimler vystavila Project Maybach na oslavu spolupráce s Virgilem Ablohem ve svém Rubell Museum, kde je k vidění 1. a 2. prosince. Současně také umožní prohlídku konceptu studentům designových škol z okolí.

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - Stejsn
2. 12. 2021 12:45
Kouknu a vidím
Lego Minecraft :-!