Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Maybach ECHO: Koncept superauta je ještě ostřejší!

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Za pár týdnů to bude rok od chvíle, kdy byl oficiálně odhalen koncept Mercedes-Maybach Vision 6. Nápaditý grafik nyní představil sportovnější provedení ECHO.

Mercedes-Maybach Vision 6 byl představen jako výkladní skříň toho nejlepšího, co výrobce může nabídnout. V pět metrů dlouhém sexy těle se ukrývá pohonné ústrojí o celkovém výkonu 550 kW. Samozřejmě na elektřinu, přičemž energie je čerpána z baterií uložených pod podlahou. Společnost bohužel neplánuje tento model uvést v život sériovou výrobou.

To ale nezávislým grafikům nebrání v tvorbě dalších úprav. Do jedné takové se pustil jihokorejský autor Hawan Park, který na několika fotografiích představil Mercedes-Maybach ECHO. Původní kupé je obohaceno o futuristické prvky a sportovnější styl.

Linky karoserie jsou podstatně ostřejší, robustní chromovanou masku na přídi nahradilo decentnější provedení z uhlíkových vláken. Světlomety jsou menší a znak automobilky již nevyčnívá z kapoty, ale je do ní elegantně usazen. Vůz se navíc ještě protáhl, konkrétně na 5,6 metru.

Do interiéru se i zde dostanete k nebi se otevírajícími dveřmi. Veškeré futuristické prvky původního konceptu zůstávají i u tohoto návrhu, superauto ale dostalo i něco navíc. Zapracovalo se například na audio systému, který má podle autorů posádku doslova vtáhnout do „koncertu“. Velká škoda, že obdobný vůz v nejbližších letech neuvidíme sjíždět z výrobních linek.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Avatar - Zappa
24. 6. 2017 08:56
Re: Maybach
myslíš auto pre netopiera?
tak to by som chcel byť batman!
Avatar - maxi!
23. 6. 2017 19:46
Maybach
huh, Marvel films uvadza medveda pre hlavneho hrdinu? :-!