Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren 675LT Spider: Nejostřejší Mac zahodil střechu

Michal Fokt
Diskuze (0)
Tohle jste asi nečekali - McLaren se rozhodl vyrábět otevřenou verzi nejsportovnějšího modelu v nabídce - seznamte se s 675LT Spider.

Není pochyb o tom, že supersport, jenž se nenabízí také ve verzi se stahovací, popřípadě skládací střechou, není plnohodnotný supersport, současně ale bývalo pravidlem, že ty neextrémnější modely existovaly většinou pouze ve variantě kupé, které je lehčí a tužší. Dalo se tedy předpokládat, že přibroušenější McLaren 650S, vybavený o 50 % delším aktivním záďovým aerodynamickým prvkem a pojmenovaný 675LT, představující aktuálně nejsportovnější vůz v nabídce wokingské značky, bude přesně tenhle případ.

Ale opak je pravdou, McLaren dnes představuje model 675LT Spider. Ten je vizuálně identický s uzavřeným longtailem, což znamená, že dostal větší splitter předního nárazníku, výraznější prahy, titanový výfuk a kovaná kola, bonusem navíc je pak skládací střecha, s níž lze operovat do rychlosti 30 km/h. V interiéru najdete karbon nejen jako dekoraci, jsou z něj vyrobena sedadla, čalouněná kůží a klimatizace je pouze za příplatek, to pro případ, že uvítáte spíše snížení váhy auta o 16 kg.

Vpředu má 675LT Spider 19" kola, vzadu dvacetipalcová, obutá do semislicků Pirelli P Zero Trofeo R. Ta roztáčí nejsilnější aktuálně nabízená specifikace motoru V8 3,8 l s většími turby, upravenou hlavou, svody, novými vačkovými hřídeli a odlehčenými ojnicemi, naladěná na 675 koní (496 kW) a 700 N.m.

McLaren 675LT Spider váží 1270 kg, stovku umí za 2,9 s, dvoustovku za 8,1 s a rozjede se až na 326 km/h. Bude se jednat o limitovanou 500kusovou sérii s cenou, začínající na 285.450 librách a první zákazníci dostanou své auto příští rok v létě.

Michal Fokt
Diskuze (0)