Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren 720S z kostek Lega v měřítku 1:1 se představí v Goodwoodu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mclaren si pro letošní Goodwood Festival of Speed připravil specialitu v podobě modelu své letošní novinky sestavenou z kostek stavebnice Lego, s jehož dokončením mají pomoci i návštěvníci akce.

McLaren na letošním autosalonu v Ženevě představil model 720S, který má představovat prvního zástupce druhé generace modelů Super Series. Goodwood Festival of Speed se pak stane místem, kde se tento model představí i v poněkud netradiční podobě.

Britská automobilka zde totiž naváže na uvedení stavebnice Lego série Speed Champions, z níž si lze postavit miniaturní McLaren 720S projektem, jehož výsledkem bude model nového supersportu v životní velikosti.

McLaren uvádí, že na jeho stánku bude vystaven rozestavěný model vozu z kostek stavebnice Lego v měřítku 1:1, s jehož dokončením mají pomoci i návštěvníci Goodwood Festival of Speed.

Základem makety, na jejímž vývoji a stavbě podle detailních plánů, vytvořených v CAD programu, pracovalo šest specialistů, je ocelový rám. Model ve formě, v níž má být odhalen v Goodwood, je zhotoven z 267.300 kostek stavebnice Lego a po jeho dokončení jich má být více než 280.000.

Práce na modelu zabrala šestičlennému týmu 2000 pracovních hodin a výsledkem má být maketa, jejíž hmotnost se má pohybovat okolo 1,6 tuny, což je výrazně více než u skutečného vozu, u nějž McLaren uvádí suchou hmotnost 1283 kg.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)