Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLareny Sport Series a jejich testování (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Před zahájením sériové výroby a dodáním prvních vozů zákazníkům absolvují nové McLareny 570S Coupé a 540C Coupé důkladné testování v extrémních podmínkách.

Na jaře letošního roku McLaren odhalil první dva zástupce modelů Sport Series. Nejprve byl představen 570S Coupé a ani ne o měsíc později jsme se dočkali premiéry 540C Coupé.

Spolu se zveřejněním podoby a informací o technice i výbavě začala britská automobilka přijímat i objednávky na tyto modely od svých klientů, i když dodávky prvních vozů mají proběhnout až na podzim letošního roku.

Samotnému spuštění sériové výroby ovšem i u McLarenu stejně jako u jiných světových značek předchází důkladné testování nových modelů v extrémních podmínkách.

S ohledem na prohlášení o použitelnosti modelů Sport Series v každodenním provozu se vývojové týmy neomezovaly pouze na pilování jízdních vlastností na závodním okruhu.

Předsériové McLareny 570S Coupé a 540C Coupé, odpovídající svým provedením produkčním vozů určeným pro zákazníky, mají v současnosti na svém kontě již 500.000 ujetých kilometrů v nejrůznějších prostředích a jejich testovací program nadále pokračuje.

McLaren v souvislosti s testováním uvádí, že nové modely Sport Series byly vystaveny nejrůznějším podmínkám od extrémních mrazů, sněhu a ledu na severu Švédska až po velmi vysoké teploty a sucho v Arizoně a Nevadě.

Vedle testování samotných automobilů je dokončována i výrobní linka pro zástupce Sport Series v McLaren Production Centre ve Wokingu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)