Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG GT R: Ostré kupé se začíná odhalovat

David Bureš
Diskuze (3)
Nový ostrý model z Affalterbachu evokující svým názvem stejnojmenný nissan bude specializován na jízdu po závodních okruzích.

Mercedes-AMG pracuje na nové ostré variantě sportovního kupé GT. Novinka se jmenuje GT R a představuje se na prvním videu. Světu se oficiálně představí 24. června na letošním Festivalu rychlosti v Goodwoodu.

Novinka bude orientovaná hlavně pro jízdu na okruh, hovoří se o ní jako o závodním speciálu pro šampionát GT3, který je homologován pro běžný provoz. Sám výrobce GT R přezdívá Bestie ze Zeleného pekla (odkaz na Severní smyčku Nürburgringu).

Mercedes-AMG GT R bude tak jako výchozí verze poháněna čtyřlitrovým osmiválcem biturbo, jehož výkon však výrazně vzroste. Hovoří se až o 585 koních (430 kW), zatímco aktuální GT S se chlubí 510 koňmi (375 kW).

Nový speciál nebude jen silnější, bude také lehčí, což výrazně vylepší jeho schopnosti. Vedle množství karbonových doplňků se dále hovoří o přepracovaném zavěšení, upraveném řízení nebo účinnějších brzdách. Zkrátka nebudou chybět takové ty prvky, které se od ostrého náčiní dají očekávat.

Od výchozích modelů se GT R odliší také svým vzhledem. Počítat můžeme se zvýrazněnými boky, pevným karbonovým spoilerem na zádi nebo upravenou maskou chladiče. Lahůdkou pak bude výrazný zelený lak, který je patrný na prezentovaném kousku.

Mercedes-AMG GT R není jedinou novinkou, které se v nabídce tohoto sportovního modelu dočkáme. Stále se hovoří o edici Black Series, která by podle některých zpráv mohla být ještě výkonnější než GT R. Počítá se i s roadsterem, který by do prodeje měl vstoupit v příštím roce.

David Bureš
Diskuze (3)
15. 6. 2016 19:52
Re: Pane redatore
Je tady hodně idiotů, kteří řeší ..čo viny. Máš recht
Avatar - Pekelná Micinka
15. 6. 2016 15:25
Re: Pane redatore
Pravdu nemáte ani jeden. GT-R není GTR ani GT R a GT-R bylo o hodně dříve než GTR či GT R. Navíc řešíš úplnou kravinu.