Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG GT Roadster: Možná podoba verze bez střechy

David Bureš
Diskuze (2)
Divize Mercedes-AMG pracuje na několika nových verzích sporťáku GT. Vedle vrcholného Black Series se můžeme těšit i na Roadster.

Mercedes-AMG GT se zatím představil v podobě kupé, v plánech je však také otevřená verze tohoto sportovního modelu. Jak by připravovaný Roadster mohl vypadat, naznačil grafik Theophilus Chin pomocí přiložených digitálních snímků.

Chin si představuje, že chystaný Mercedes-AMG GT Roadster dostane pevnou skládací střechu. Reálný vůz ale bude spíše disponovat lehčím řešením v podobě plátěné střechy. Šéf divize AMG Tobias Moers totiž na podzim přiznal, že chystaný Roadster bude asi jen o 40 kilogramů těžší než kupé.

Mercedes-AMG GT Roadster dostane stejný motor jako kupé – čtyřlitrový osmiválec twin-turbo. K dispozici by měly být tak jako u kupé dvě výkonové varianty – základní GT s 340 kW a 600 N.m a silnější GT S s 375 kW a 650 N.m.

Vedle Roadsteru se v Affalterbachu pracuje na ostřejších variantách nového sporťáku. Jistotou je příchod tradiční verze Black Series, v plánech je však také na silniční verze chystaného závodního speciálu GT GT3. Toto provedení bude až o 100 kilogramů lehčí než výchozí GT S, navíc dostane upravenou aerodynamiku pro vyšší přítlak.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - white label
5. 4. 2015 22:48
Re: pevná střecha?
To myslíš opravdu vážně...? Já jen, že apríl byl už ve středu... 8-s ;-)
5. 4. 2015 12:22
pevná střecha?
proč by měla být verze s plátěnou střechou lehčí než s pevnou? to je jako tvrdit, že roadster bude lehčí než kupé, protože nemá střechu. látková střecha moc tuhosti nezajistí. radši bych věřil designerovi než novináři :-)