Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG GT dostane ostrou verzi Black Series

Michal Fokt
Diskuze (0)
Sice až ke konci životního cyklu, ale i přesto - šéf AMG oficiálně potvrdil, že nejsportovnější Mercedes dostane nekompromisní verzi Black Series. A nebude o jediné zpestření nabídky.

Mercedes-AMG GT lze stále považovat za žhavou novinku, vždyť debutoval v říjnu v Paříži a žádná z jeho verzí s 340 a 375 kW rozhodně nebude brzdou provozu, takže určitě není důvod ke stížnostem, nicméně německá automobilka má v plánu udržovat zájem o auto postupným rozšiřováním nabídky verzí. A to rozhodně nikoli směrem dolů.

Nejpozoruhodnější variantou se stane, stejně jako u předchozího SLS AMG a dalších modelů, AMG GT Black Series, postavené tak, aby zvládlo i extrémní zátěž na závodních okruzích, ale tato varianta přijde podle šéfa AMG Tobiase Moerse (jako vždy) až ke konci životního cyklu modelu a do té doby se dočkáme představení "kompletní rodiny AMG GT".

Moers na detroitském autosalonu potvrdil předešlé informace, že prvním přírůstkem do rodiny GT bude (zřejmě v roce 2016) otevřená verze a následovat bude varianta, která se bude nacházet mezi současným AMG GT S a právě Black Series. Tato "GT3" specifikace by měla mít zhruba 405 kW, tedy 550 koní a máme očekávat i další sportovnější modifikace.

Black Series pak bude skutečně extrémním sportovním náčiním, kromě dalšího zvýšení výkonu dojde i k citelnému snížení váhy, vylepšení aerodynamiky a odlišnému naladění podvozku. To vše s cílem dosáhnout co nejlepší řiditelnosti, ovladatelnosti a časů na kolo. Nemusí přitom nutně výkonově překonat 464 kW u SLS AMG Black Series, standardní AMG GT je o 80 kg lehčí, než bylo srovnatelné SLS, takže pokud bude podobný váhový rozdíl zachován i u Black Series, bude moci být AMG GT méně výkonné a tím pádem úspornější. Ale to je pouze spekulace, dvakrát přeplňovaný čtyřlitrový osmiválec nebude mít problém se na parametry atmosférické šest-dvojky dostat a to při mnohem lepších papírových údajích o emisích. Jediné, s čím se budeme muset rozloučit, je osm tisíc otáček...

Michal Fokt
Diskuze (0)