Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Conecto: Přijíždí nová generace

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Mercedes-Benz Conecto má ve své nové generaci pomoci s posílením pozic své značky na trhu s městskými autobusy na Středním východě a ve východní Evropě.

Mercedes-Benz Concecto vstoupil na trh v roce 1996 a právě se loučící generace je vyráběna od roku 2007. Nejnovější zástupce této modelové řady byl slavnostně odhalen začátkem září ve Varšavě.

Nová generace modelové řady Conecto nastupuje s atraktivním designem ve dvou provedeních. Prvním z nich je dvounápravová verze s celkovou délkou 12,13 m, zatímco druhé provedení s již tradičním označením Conecto G je kloubovým autobusem s délkou 18,12 m.

K pohonu kratší z dvojice verzí slouží přeplňovaný vznětový šestiválec OM 936 o objemu 7,7 litru. Třínápravové provedení je vybaven přeplňovaným vznětovým šestiválcem OM 470 o objemu 10,7 litru. Oba motory splňují emisní normu Euro VI, ale pro vybrané trhy budou k dispozici i ve specifikacích Euro III až V.

Vedle konvenčních verzí se vznětovými motory má být Mercedes-Benz Conecto v nabídce i s velmi tichým a k životnímu prostředí přívětivým motorem spalujícím zemní plyn.

Mercedes-Benz prozatím neuvádí výkony těchto motorů v nové generaci modelu Conecto, ale u dosavadní verze jsou v provedení Euro VI k dispozici s výkonem 220 kW, resp. 265 kW. Točivý moment u OM 936 je pak 1200 N.m a u OM 470 je to 1700 N.m. Oba motory jsou spojeny s čtyřstupňovou samočinnou převodovkou Voith.

Ve srovnání s dosavadním generací má ta nová vynikat vedle modernějšího designu a nižších provozních nákladů i vyšším komfortem pro cestující v prostorném a účelně zařízeném interiéru. Ve výbavě nebude chybět výkonná klimatizace a moderní informační systém.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Úžas
Ty vole, to je fotiek. Normálne som spadol na zadok. Až dve. Klobúk dolu.