Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz SLS AMG GT3 v silničním provedení stojí 11 milionů korun

David Bureš
Diskuze (2)
Limitovaná edice německého supersportu má být určena pro sběratele aut, kteří jsou fanoušky motoristických sportů.

V rámci letošních oslav 45. výročí založení divize AMG představuje Mercdes-Benz model SLS AMG GT3 v provedení 45th Anniversary. Jedná se závodní verzi tohoto auta, která není určena pro závodní stáje, ale pro „běžné" zákazníky.

Automobil vychází ze závodního SLS AMG GT3 určeného pro různé okruhové série, ve kterých se letos radoval již z 32 vítězství. S ním jej spojují i použité aerodynamické prvky.

Karoserie vozu je lakována matnou šedou nazvanou designo magno graphite. Jedná se o stejný odstín, jaký byl použit na dříve představeném SL 65 AMG 45th Anniversary, který rovněž oslavuje letošní půlkulaté výročí AMG.

Na dveřích je vyobrazen nápis 45 Years of Driving Performance. Dveře jsou mimochodem spolu s kapotou, blatníky, víkem zavazadlového prostoru, difusorem a spoilery vpředu a vzadu vyrobeny z karbonem vyztuženého plastu. To ochranná klec je ocelová.

Pod kapotou pracuje známý atmosférický vidlicový osmiválec o objemu 6,2 litru. AMG nicméně nezveřejnil, na jaký výkon je motor vyladěn. V běžném SLS AMG dosahuje 420 kW, ve verzi SLS AMG GT je naladěn na 435 kW.

Při montáži osmiválce asistuje bývalý závodník a ambasador značky Bernd Schneider. I proto se na motoru objevuje plaketka s jménem tohoto jezdce, které doplňuje jméno pracovníka, který agregát sestavil.

Vyrobeno bude pouhých pět exemplářů tohoto automobilu, což připomínají i nápisy v kabině. Majitelé si vůz převezmou přímo v továrně AMG v Affalterbachu. Tu si budou moci prohlédnout včetně zdejší motorárny, a to za doprovodu již zmíněného Bernda Schneidera. Zájemci se pak s autem budou moci seznámit na závodní trati.

Případný německý zájemce za SLS AMG GT3 45th Anniversary zaplatí 446.250 eur včetně daně, což v přepočtu odpovídá 11,11 milionům korun.

David Bureš
Diskuze (2)
9. 10. 2012 23:04
už vím, co mi to
už vím co mi to připomíná: škaredé porshe...
9. 10. 2012 10:56
Paráda
2 miliony stojí ta paráda na zadečku. >:-[]