Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz uspěl s autobusy Citaro a Conecto v Polsku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mercedes-Benz získal v Polsku objednávky na celkem 150 autobusů modelových řad Citaro a Conecto pro Krakov, Gdaňsk a Bialystok.

Divize Daimler Buses v letošním roce úspěšně navazuje na rok loňský, kdy v získala v Polsku významné objednávky. První z nich tehdy byla v červnu roku 2017 objednávka na 80 autobusů Mercedes-Benz Conecto pro Varšavu a druhou pak 60 vozidel modelové řady Citaro pro Vratislav.

V září letošního roku budou zahájeny dodávky městských autobusů Mercedes-Benz do Krakowa. Druhý největší provozovatel veřejné dopravy v Polsku si objednal 56 konvenčních vozidel Citaro a 30 vozů v provedení Citaro hybrid.

Smlouva s MPK Kraków (Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacyjne S.A. w Krakowie) byla podepsána za přítomnosti primátora Krakova Jaceka Majchrowského a nově jmenovaného generálního ředitele společnosti EvoBus Polska Artura Konarskiho.

Město Gdaňsk rovněž investuje do městských autobusů značky Mercedes-Benz. Na začátku května letošního roku byla podepsána smlouva na dodávku 46 autobusů modelové řady Citaro mezi gdaňským dopravním podnikem GAiT (Gdanskie Autobusy i Tramwaje) a společností Daimler Buses. Nové autobusy mají být dodána na jaře roku 2019.

Další objednávka, tentokrát na 18 autobusů Mercedes-Benz Conecto, byla podepsána v první polovině letošního roku mezi dopravním podnikem města Bialystok, ležícím na severovýchodě Polska, a společností Daimler Buses. Tyto autobusy mají být dodány do konce roku 2018.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)