Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Viano Vision Diamond: Luxusní limuzína z dodávky

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Mercedes-Benz si pro autosalon v Pekingu připravil doposud nejluxusnější variantu modelu Viano.

Mercedes-Benz již představil několik luxusně vybavených verzí modelu Viano, z nichž ta poslední s označením Pearl měla premiéru na loňském IAA a k vidění byla i letos na autosalonu v Ženevě.

Pro autosalon v Pekingu si Mercedes-Benz připravil zcela novou kreaci, která je prozatím pouze konceptem s označením Vision Diamond. Ta na první pohled zaujme dvoubarevným lakem karoserie. Bílý a černý lak od sebe odděluje tenká ručně malovaná linka zlaté barvy. K dalším specifickým prvkům exteriéru patří provedení masky chladiče i předního nárazníku a litých kol.

Hlavní změny se odehrávají v interiéru a zatímco Viano Pearl je luxusním šestimístným vanem, tak Viano Vision Diamond lze srovnávat jen s luxusními šoférskými limuzínami. Prostor řidiče a předního spolujezdce je totiž prosklenou přepážkou zcela oddělen od zadní části, která nabízí pouze dvě sedadla. A toto rozdělení ještě zdůrazňuje černé čalounění prostoru řidiče a světlé čalounění zadní části.

Cílem celého konceptu je nabídnout maximální možný komfort právě zadním cestujícím. Ti tak mají k dispozici dvě samostatná elektricky plně stavitelná křesla čalouněná kůží a vybavená vyhříváním, chlazením, odvětráváním, masážní funkcí a výsuvnými opěrkami nohou.

Mezi zadními sedadly je umístěná rozměrná konzole, na níž jsou vedle ovladačů sedadel umístěný i ovládací prvky klimatizace a multimediálního systému, jehož součástí je high-endový sound systém Bang & Olufsen “BeoLiving Viano” a 40-palcový obrazovka, která se vysouvá z přepážky oddělující prostor řidiče. Na této obrazovce lze sledovat televizi, surfovat po internetu nebo se účastnit videokonference.

K ovládání multimediálního systému nebo intenzity vnitřního osvětlení může posloužit iPad2 nebo iPhone4. Pro ně je připravena dokovací stanice na vrcholu konzoly mezi zadními sedadly. Pro komunikaci mezi pasažéry a řidiče slouží interkom.

Na levé boční stěně interiéru jsou umístěny chlazené držáky na pět lahví šampaňského, zatímco skleničky jsou ukryty v konzole mezi sedadly a objeví se po stisku jediného tlačítka. Ke zdůraznění luxusního provedení interiéru je v něm umístěno osm diamantů, odkazujících na šťastné čínské číslo osm.

K zajištění soukromí cestujících na zadních sedadlech jsou boční i zadní okna a sklo oddělující prostor pro řidiče vybaveny funkcí Magic Sky Control. Ta nabízí stejně jako v případě střech modelů SLK a SL úplné ztmavení oken.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
24. 4. 2012 15:26
Ale pořád je to navenek stejně jenom dodávka
:-|