Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

NavTruck: GPS pro nákladní vozidla

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Renault Trucks nabízí řidičům ke stažení na iPhone aplikaci NavTruck. Tato GPS navigace je určena přímo pro těžká nákladní vozidla.

Každý řidič nákladního vozu se dříve či později setká se špatně vyznačeným mostem nebo silnicí. V lepším případě dojde na složité otáčení vozidla, které je často i nebezpečné. Společnost Renault Trucks chce těmto nepříjemným situacím předcházet a proto připravila aplikaci NavTruck pro iPhone.

Při stažení aplikace NavTruck si řidič pořizuje GPS navigaci připravenou speciálně pro kamiony. Jakmile jsou vlastnosti nákladního vozu (rozměry, hmotnost, počet náprav, druh přepravovaného zboží apod.) zadány do systému, vytyčí NavTruck nejrychlejší a nejbezpečnější trasu pro daný kamion.

Po svém dubnovém uvedení ve verzi s celoevropským pokrytím nastupuje NavTruck i v národním měřítku, ve verzi určené pro řidiče s převážně regionální či vnitrostátní působností. První národní verze NavTruck jsou k dispozici ve Francii, Velké Británii a v Itálii. Prodejní cena aplikace nabízené na App Store a na Androidu činí 99,99 eur.

Ve Francii je aplikace k dispozici za zvýhodněnou zaváděcí cenu 89,99 eur.

Renault Trucks kromě GPS navigace NavTruck nabízí řidičům i další aplikace, které mohou řidičům usnadnit jejich práci. K nejzajímavějším patří Deliver Eye. Ta umožňuje pořízení fotografie s přidanými zeměpisnými souřadnicemi. S její pomocí může řidič doložit svou nevinu v případě zpoždění dodávky či poškození nákladu.

K dispozici jsou i aplikace pro volný čas. První z nich Renault Trucks Racing je simulátor závodního tahače. Druhou je Fotoalbum řidiče, galerie fotografií kamionů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)