Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejslavnější filmové honičky: The Gumball Rally (1976)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
Jednou z řady komedií inspirovaných závody od pobřeží k pobřeží je i The Gumball Rally, která nabízí řadu zajímavých vozů v čele s AC Cobra a Ferrari 365 GTS/4 Daytona.

Podobně jako většina ostatních filmů na toto téma je i The Gumball Rally z roku 1976 režiséra Charlese Baila inspirován závodem Cannonball Baker Memorial Trophy uspořádaným v roce 1971 na počest rekordní jízdy, kterou v roce 1921 podnikl jezdec Cannonball Baker v sedle motocyklu Indian. Ten projel napříč USA za 6 dní, 22 hodin a 52 minut.

Závodníci v The Gumball Rally startují z New Yorku a cíl jejich cesty je u Queen Mary v Long Beach v Kalifornii. Startovní pole nabízí řadu klasických sportovních vozů a také přehlídku více či méně kuriózních postaviček, z nichž nejšílenější je bezpochyby osamělý jezdec Lapchik na tříválcové dvoutaktní Kawasaki, který i přes největší počet karambolů dojede do cíle, kde samozřejmě opět havaruje.

Hlavními favority celého závodu jsou od začátku posádky AC Cobry a Ferrari 365 GTS/4 Daytona, které během filmu předvedou několik honiček, působících na diváka příjemně oddechovým dojmem. Pro milovníky zvuku italského vidlicového dvanáctiválce a amerických osmiválců je rajskou hudbou průjezd jednotlivých vozů ranním New Yorkem.

Vedle dvojice roadsterů v čele závodu nebo lapchikovy Kawasaki si pozornost zaslouží i dvojice starších gentlemanů v Mercedesu 300 SL Roadster. Dalšími stroji ve startovním poli jsou Chevrolet Camaro Z-28 druhé generace, Porsche 911 Targa, falešný policejní Dodge Polara, Chevrolet Van, Rolls-Royce Silver Shadow, Chevrolet Corvette a Jaguar E-Type (ten ani neodstartuje).

Závodníkům jejich dlouhou cestu samozřejmě komplikuje zarputilý policista, rozhodnutý dostat je za každou cenu. Tím je v tom filmu smolař poručík Roscoe, který je v akci od startu až do cíle.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
8. 2. 2012 20:37
Re: Bollytův případ
Bullit se muze zahrabat.

Mrknete na toto, je to podle skutecnosti.
[odkaz]
Avatar - Ham.
21. 1. 2012 23:06
Re: Bollytův případ
:yes: :yes: :yes:
Avatar - Ronault.
21. 1. 2012 20:22
Re: Bollytův případ
>:D >:D Nemá chybu >:D
Avatar - radekoo
21. 1. 2012 17:27
Film
:yes:
Avatar - Pekelná Micinka
21. 1. 2012 17:24
^
.