Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nezpoplatněné úseky dálnic se brzy stanou minulostí

Dan Vořechovský
Diskuze (80)
Současný a pravděpodobně i následující ministr dopravy chystá zrušení nezpoplatněných úseků dálnic, protože výjimky podle něj nejsou správné.

V nové vyhlášce připravované ministerstvem dopravy budou zrušeny výjimky, které dosud umožňují nezpoplatněný provoz na určitých úsecích dálnic a rychlostních komunikací. Současný ministr dopravy Aleš Řebíček, totiž tvrdí, že platit by se mělo všude a současné výjimky odmítá. Mluvčí ministerstva Havelka k tomu dodává: „Pokud někdo užívá dálnici, měl by za ní platit. Bez privilegií.“ Zrušení těchto výjimek je ministrovou prioritou a tak k nim s největší pravděpodobností dojde. Přesný termín, ve kterém by nová vyhláška měla vejít v platnost, však není znám.

Výjimky se v tuto chvíli týkají 140 kilometrů z celkových 957 kilometrů dálnic a rychlostních komunikací. Na téměř patnácti procentech českých dálnic (celkem 10 úseků) tak řidiči nepotřebují platnou dálniční známku.

I když se ministrovi výjimky nelíbí, některé zůstanou. Půjde o úseky, které procházejí přímo městy. Všechny ostatní úseky budou novou vyhláškou zpoplatněny, což se týká i úseků, které slouží jako obchvaty měst. Na základě rozhodnutí ministra byl již například zpoplatněn nový plzeňský okruh, který původně neměl být zpoplatněn. To se nelíbí obyvatelům Plzně a tamní magistrát počítá s vypracováním analýzy o vlivu zpoplatnění na provoz v Plzni.

Dan Vořechovský
Diskuze (80)
9. 1. 2007 22:36
V systemu dalnicknich znamek obchvaty ne!
Bohuzel jiz dlouhodobe rozpor, a to ze clovek, ktery jezdi jen nekolik km tydne do shopping parku po dalnici, ma platit stejnou dalnicni znamku jako nekdo kdo projede republiku 2x krizem krazem. A poplatkem za mestske okruhy se tento rozport jen prohloubi. To neni spravne. Spravne je platit za kilometr pouziti dalnice. Rozdeleni na ty co plati a ti co ne je nesmysl. Zvlast kdyz tech co plati je dle meho nazoru vetsina.
9. 1. 2007 22:28
Re: RUDEJ ĎÁBEL
Tak lojzo, to snad nemyslis vazne? Ver mi, ze opravdu nevim co si o tom mam myslet. Bud si z nas delas srandu (ale nikdo se nesmeje), nebo to myslis vazne. Pokud jo, tak si to vezmem pekne po poradku: 1) soc-dem vlada v UK je fakt neco jinyho nez u nas, v postkomunisticky zemi 2) kdyz si koupis auto, tak do toho investujes svy prachy, ktery sis uz vydelal, davas to ze svyho zisku, proto si nic nedluzis. Dluh je, kdyz si pujcis prachy, ktery nemas. A dluhy se splacej kamo. 3) Co si davas, nez napises cos napsal? 4) mas dite proto, aby na tebe makalo? Po ekonomicke strance jses mimo 5) Ano, clovek co ma hlavu, a dokaze vymyslet zpusob jak vydelat prachy, ma vetsinou hodne penez. Asi vic nez tvejch 14, za ktery si nastupoval. Nahodou, nezavidis brachovi, ze ma FEL? 6) jezdis vubec autem? Mas vubec papiry? Kde bydlis? 7) ekonomicka uvaha slusna, ale: pri hrubem platu 20tis dostanes 15.482,-, ale zamestnavatel zaplati celkem 27.000,-. Takze na dane padne: 2.700 na zdravotni, 6.800 na socialni a dan z prijmu 2.018. Takze celkem zaplatis na danich celkem 11.518. Jo a zeptej se googlu co znamena pojem inflace. 8) Formulace "Chces prozrat vic nez vydelas!!!" je jak z nejaky punkovy pisne. Ovsem financni ohodnoceni odpovidajici pracovni dobe, vzdelani a zodpovednosti? Co takhle odvedene praci? Muzes byt vzdelany, delat prescasy a mit zodpovednost, ale kdyz ses vul, tak si poradny prachy nikdy nezaslouzis. Takze lojzo, hod se do klidu, chapu ze se svym IQ a platem se cejtis blbe, ale existujou i jiny lidi, ktery taky nejsou spokojeny se svym platem. Zkus si najit jinou praci, za lepsi prachy. Hlavne never tem hovadinam, co jsi tady napsal.
Avatar - Ricardo
9. 1. 2007 21:28
Re: Když spravedlnost tak pro všechny
Tak to pak nevím, neznám to tam. Asi byla nadbytečná když ji rakouští přátelé zavřeli :-)
9. 1. 2007 21:06
Re: Když spravedlnost tak pro všechny
Šmarjá a kde ? Chrudim vždycky jen projíždím (od Žďáru na Hradec) a potkávám jen tu zavřenou Aralku, obehnanou provizorním plotem. :-O
Avatar - Ricardo
9. 1. 2007 20:58
Re: Když spravedlnost tak pro všechny
Tak zkus OMV, tu co postavili místo té Aralky >:D