Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nevyčíslitelná škoda: Obří požár v Illinois zničil přes 150 ikonických klasik

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
V úterý večer dostali hasiči ve městě Staunton hlášení o rozsáhlém požáru showroomu klasik. Na jejich záchranu už ale nebyl čas.

Krocení požáru prodejny Country Classic Cars v illinoiském Stauntonu se zúčastnilo zhruba sto hasičů z třinácti okolních oddělení. Záchranná mise však byla rapidně zpomalena tím, že nejbližší hydrant se nacházel asi kilometr od showroomu. Zhruba dvacítka cisteren jezdila sem a tam několik hodin.

Oheň se nakonec podařilo zkrotit, avšak stihl zničit nejen samotnou prodejnu, ale i několik desítek starých ikonických aut. Prvotní odhady hovoří o více než 150 kusech. Zástupci společnosti alespoň na oficiálním Facebooku informovali, že se nikomu nic vážného nestalo. Všichni zaměstnanci stihli prodejnu opustit před rozšířením požáru.

„Úsilím mnoha lidí se nám podařilo oheň zvládnout. Jsme malé město, ale pomohlo nám mnoho dalších hasičských sborů. Jejich práce byla koordinovaná, profesionální a hrdinská. Patří jim velké uznání a díky,“ uvádí Country Classic Cars na oficiálním profilu.

Policie se nyní zaobírá tím, co přesně požár způsobilo. Pracovníci ani svědci události totiž nemají nejmenší tušení.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)