Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan GT-R? Zase je všechno jinak. Bude nejdřív za čtyři roky

Michal Fokt
Diskuze (11)
Už jsme se pomalu připravovali na to, že nová generace Godzilly dorazí do dvou let. Jenže - nedorazí, klidně si ještě kupte tu současnou. Dřív jak za čtyři to nebude.

Nissan GT-R je jedním z těch aut, kterým dělá věrná fandovská základna medvědí službu neustálým šířením spekulací. Sama automobilka ohledně nové generace mlčí jako hrob a víme oficiálně prakticky pouze to, že půjde o hybrid, ovšem podle všemožných spekulací jsme tu auto buď už dávno měli mít, nebo je jeho představení na spadnutí - nejnověji se hovořilo o představení v roce 2017 a zahájení prodeje 2018. Jenže je třeba se vrátit na zem. Na GT-R II si ještě sakra počkáme...

Šéf australského Nissanu Richard Emery řekl webu Motoring, že "GT-R opravdu není v nejbližších letech na seznamu" a že je "nulová šance dočkat se ho v roce 2018 nebo 2019." Jinými slovy se objeví nejdřív v roce 2020 nebo třeba i později. Auto se tak stane jedním z nejdéle žijících sporťáků v autoprůmyslu vůbec. Není divu, že Nissan chystá ještě jeden důkladný facelift, patrně v příštím roce. A dost možná by se stihly i dva...

Vývoj u Nissanu a Infiniti v posledních měsících vyvolává dojem, že sportovní orientace obou japonských značek byla spíše vynucena bývalým šéfem Infiniti de Nysschenem (dnes Cadillac) a viceprezidentem Nissanu Palmerem (dnes Aston Martin), protože po jejich odchodu Japonci šmahem zařízli všechny sportovní projekty. Včetně téměř dokončeného Eau Rouge a to, co zbylo, hodlají postavit na hlavu. Nissan 370Z se možná zmenší a přijde o šestiválec, ještě větší změny ale čekají zřejmě sportovní topmodel.

Za zdržením (lze předpokládat, že auto mělo opravdu dorazit původně za dva roky) stojí zřejmě rozhodnutí udělat z kupé sedan (využitelný i pro Infiniti), jehož vývoj se přesunul do R&D v Evropě a USA. Že půjde o hybrid s V6 twin turbo a elektroasistencí, je dnes již tutovka.

Michal Fokt
Diskuze (11)
22. 11. 2015 13:10
Re: Nissan koupila...
No proč ne, když se dojezd na jedno nabití zvýší na cca 600km, nebude trvat víc jak 10minut a z Juka udělají auto na které se dá alespoň koukat >:D :yes:
Avatar - pelikoš
21. 11. 2015 18:06
no
pokud někdo jenom s průměrnou inteligencí uvidí příspěvek, kde nissan náhodou ukáže potenciálního nástupce s názvem nissan concept 2020, tak se asi nepředpokládá, že to bude v roce 2018
[odkaz]
21. 11. 2015 17:38
Re: Nissan koupila...
nahodou elektrickeho Juka bych si nechal libit :-)
Avatar - CHerokee
21. 11. 2015 13:09
Re: Nissan koupila...
No podle některých zahraničních zpráv hrozí, že to zabalí úplně. Vzhledem k novým bezpečnostním zákonům v USA musí to auto celé překopat, změnit některé plechy atd. Navíc se už dnes dost málo prodává (dáno i málo místy, kde lze koupit), takže těžko říct, zda k modernizaci vůbec dojde.
21. 11. 2015 05:50
Re: Nissan koupila...
A nestačilo by to jen zabalit do novýho kabátu? Už před pár lety a v klidu připravovat něco novýho?