Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Murano: S dieselem přichází facelift

Diskuze (9)
O nasazení turbodieselového motoru do crossoveru Murano jsme poprvé informovali už v dubnu. Až nyní ale Nissan odhalil, že s novým motorem podstoupí Murano také facelift.

Nepřítomnost vznětového motoru v nabídce bývá v Evropě u velkých modelů zpravidla zásadní překážkou pro prodejní úspěchy. Tohoto handicapu se Nissan Murano zbaví na podzim, poprvé se pod jeho kapotu dostane turbodiesel.

Dosud se pro Murano dodává pouze neobvyklá kombinace motoru 3,5 V6 (185 kW) a bezestupňové převodovky CVT. Tuto verzi od podzimu doplní v daném segmentu konvenční spojení vznětového čtyřválce 2,5 dCi (140 kW) a šestistupňové automatické převodovky.

Vstřikovací systém common rail má pracovní tlak 2000 bar, což zajišťuje lepší atomizaci paliva. Přepracovaná hlava motoru má vyšší účinnost víření a umožňuje lepší vyplachování spalovacích prostorů. Standardem je filtr pevných částic a emisní norma Euro 5. Maximum točivého momentu 450 Nm je dosahováno při 2000 min-1.

Emise CO2 jsou 210 g/km, kombinovaná spotřeba má hodnotu 7,9 l/100 km.

Pro zachování akustického komfortu Nissan přikročil k dalším technickým úpravám. Čerpadlo posilovače řízení je místo řetězu poháněno řemenem, turbodiesel je uložen pomocí pěti silentbloků (motor V6 leží na čtyřech) a v motorovém prostoru přibylo odhlučňovacího materiálu.

Nejviditelnější změnou je ovšem facelift. Ten přichází již po dvou letech, je ale vynucen příchodem vznětového motoru. Murano tak dostalo agresivnější tvář, především ale získalo přídavné otvory v masce chladiče a byly zvětšeny otvory ve spodní části nárazníku. Tyto úpravy zlepšují proudění vzduchu ke chladiči a kolem motoru.

Prodej modernizovaného Nissanu Murano 2011 s dieselovým motorem bude zahájen v září.

Diskuze (9)
Avatar - pelikoš
20. 7. 2010 18:02
Re: Murano
ten motor má celkem slušný parametry ;-)
Avatar - white label
20. 7. 2010 10:25
Re: Murano
Ano, podobně jako V6 TDI u VW/AUDI...
Avatar - Ricardo
20. 7. 2010 01:05
Re: Murano
Chceš V6 diesel? Tak si kup Infiniti... ze strany výribce jednoduchá a pochopitelná logika...
Avatar - twistedTSD
20. 7. 2010 00:15
no...
vypada to trochu preplacane...ale docela pekny...
Avatar - white label
19. 7. 2010 23:25
Re: desing
Paroží? Jo, na tu tragickou přední masku to opravdu sedí..., že by se facelift chtěl trefit do vkusu paroháčů... >:D

Ta přední partie, to je ta nejdokonalejší a nejpropracovanější parodie na facelift... čím víc tam toho narvali, tím "lépe"... Je to jako když pejsek s kočičkou pekli dort a dali tam všechno pro všechny, ať si pochutná opravdu "každý"...
Tu masku ve stylu "to nejškaredší z Korey" už by tam dnes nedali ani sami korejci...a jací to dřív byli velmistři v tomto oboru, např takové Daewoo...