Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan žádá o pomoc s úpravou vzhledu expedičního SUV Armada Mountain Patrol

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Nissan si pro své příznivce připravil zajímavou kratochvíli a prosí je prostřednictvím sociálních sítí o pomoc s finální podobou SUV Armada Mountain Patrol.

Nissan se v letošním roce vydal po stopách své loňské kreace Titan Project Pasecamp, kterou představil na 2017 Overland Expo West. Pro letošní rok připravil podobně extrémní úpravu SUV Armada, kterou pojmenoval Mountain Patrol a požádal své fanoušky, aby se prostřednictvím sociálních sítí Facebook a Instagram podíleli na dokončení jejího vzhledu.

Velké SUV sice na první snímcích působí dojmem, že je již dokončen a připraveno vyrazit na výstavu nebo ještě lépe na expedici do divočiny, ale ve skutečnosti se v má do poloviny letošního května právě za pomoci fanoušků rozhodnout o finálním provedení polepů karoserie, barvě stanu na střeše a pneumatikách.

Výsledkem pak má být unikátní expediční automobil, který již nyní zaujme svou zvýšenou světlou výškou, masivními nárazníky s ochrannými rámy, v přídi integrovaným navijákem nebo robustním nosičem se světelnou rampou a stanem.

Základem pro tento projekt se stalo největší SUV značky Nissan pro severoamerický trh, jímž je model Armada, který je v současnosti na trhu ve své druhé generaci. Ta stojí na stejných základech jako pick-up Titan a je na trhu od srpna roku 2016.

Koncept Mountain Patrol má stejně jako výchozí sériový model pod kapotou atmosférický vidlicový osmiválec o objemu 5,6 litru, který disponuje nejvyšším výkonem 290 kW a točivým momentem 533 N.m. Standardní je rovněž sedmistupňová automatická převodovka a pohon všech kol.

Nissan představí projekt Armada Mountain Patrol v jeho finální podobě na 2018 Overland Expo West, probíhající od 18. do 20. května ve Fort Tuthill County Park ve Flagstaffu v Arizoně a následně jej hodlá ve zbytku roku vystavovat na různých outdoorových akcích.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)