Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové pakety pro Lamborghini Huracán: Tovární tuning pro babylambo

David Bureš
Diskuze (1)
Pokud by vám sportovní styl huracánu nestačil, můžete si ho ozvláštnit. Je libo kola s centrální maticí, křídlo na zádi nebo „rychlé“ pruhy?

Lamborghini ročně prodá jen pár tisícovek automobilů (za první pololetí roku zákazníkům předalo 2013 aut), ve světě supersportů je to ale už slušné číslo, což ne všichni zákazníci kvitují. Někteří se totiž chtějí odlišit a nechtějí mít stejné lambo jako jejich soused. V Sant' Agatě ale mají řešení.

Italská automobilka z toho důvodu už několik let nabízí různé limitované edice svých aut a dokonce staví speciální modely s technikou těch „běžných“ (Reventón, Sesto Elemento a spol.). Před lety také do portfolia přidala individualizační program Ad Personam, který umožní si vybrat barvu karoserie a interiéru dle svých nejtajnějších přání. Nyní se Lamborghini rozhodlo nabídnout i „tovární tuning“ pro huracán.

Huracán je díky tomu možné ozvláštnit pomocí hned tří paketů. Ty je možné zakoupit každý zvlášť, nebo klidně všechny dohromady. Zelený kousek na přiložených fotografiích přitom disponuje všemi třemi balíčky.

Tou nejzajímavější sadou je nepochybně aerodynamický paket. Ten zahrnuje výraznější přední splitter, přepracované boční prahy, upravený zadní difusor a hlavně velké přítlačné křídlo na zádi. Díky tomu je huracán ještě agresivnější než ve výchozí variantě, což mohou ocenit ti zákazníci, kteří nedočkavě čekají na ostřejší Huracán Superleggera, jež nepochybně přijede s ještě výraznějším stylem.

Všechny tyto komponenty jsou vyrobeny z lehkých kompozitů a jsou lakovány matnou černou barvou. Díly byly testovány v aerodynamickém tunelu, což dle Lamborghini zajišťuje jejich bezpečnost za všech podmínek. Zmínku o větším přítlaku v tiskové zprávě však nenajdeme, což trochu připomíná slavný spoiler pro countach. Ten byl totiž jen a pouze stylovým prvkem, který byl jinak k ničemu.

Aerodynamický paket je pak možné doplnit speciálními koly s centrální maticí, což je druhá nabízená sada. Černě lakovaná kola se inspirovala těmi na závodním Huracánu Super Trofeo, přičemž jsou kompatibilní s 20“ pneumatikami dodávanými pro babylambo.

Posledním nabízeným balíčkem je tzv. estetická sada. Její součástí jsou dva „rychlé“ pruhy vedoucí přes celou karoserii, které mohou být leskle černé, matně černé nebo červené. Ladit k nim mohou i stejně barevné kryty zrcátek. Jedná se jen o speciální nálepky, které lze zase v případě potřeby sundat bez poškození laku.

Sady je možné nainstalovat až po nákupu auta, a to ve všech oficiálních zastoupeních značky po celém světě – tedy i v tom v Praze. Balíčky nijak neovlivňují záruku na auto, přičemž je možné je pořídit ke všem aktuálně nabízeným verzích huracánu – LP 610-4 kupé, LP 610-4 Spyder i zadokolce LP 580-2.

David Bureš
Diskuze (1)
30. 7. 2016 13:32
Pche
V kauflande maju aj vacsie nalepky :/