Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Subaru XV uvidíme už v Ženevě. Na prvním snímku mu to opravdu sluší!

Jan Mička
Diskuze (27)
Nová generace Subaru XV si odbude globální premiéru už na březnovém autosalonu v Ženevě. Podle prvního snímku to bude fešák!

V lednu letošního roku uběhlo pět let od zahájení prodeje Subaru XV a evropském trhu, a dodnes vůz platí za povedený a jízdně schopný crossover. Zatímco u některých automobilek je pět let na trhu impulzem pro velký facelift, Subaru své modely modernizuje prakticky každý rok a relativně brzy přichází s novými generacemi. Nejinak je to také u modelu XV, jehož druhá generace si odbude premiéru už na březnovém autosalonu v Ženevě.

Subaru toho zatím o nové generaci modelu XV moc neřeklo, aktuální tiskové informace poukazují pouze na globální debut 7. března, který odprezentuje prezident Fuji Heavy Industries Yasuyuki Yoshinaga. Vezmeme-li to do důsledku, půjde o zvýšenou Imprezu v provedení hatchback, a to jak platformou SGP (Subaru Global Platform), tak designem. K dispozici zatím máme pouze jediný snímek vozu, posun ke „šmrncovnějším“ crossoverům konkurenčních značek je ale jasně patrný již nyní.

Chybět samozřejmě nebude symetrický pohon všech kol, na kterém si automobilka Subaru zakládá, o motorech toho ale zatím moc nevíme. V Evropě se určitě setkáme se vznětovým dvoulitrovým čtyřválcem, který ve stávající generaci XV dává 108 kW a je spojen s manuální šestistupňovou převodovkou, chybět by neměl ani atmosférický benzinový dvoulitr (110 kW) a šestnáctistovka (84 kW). Oba benzinové motory mohou být u současné generace spojeny s manuální skříní i automatem CVT. V budoucnu by navíc měla dorazit také hybridní verze.

Jan Mička
Diskuze (27)
26. 1. 2017 08:44
No, klofák to má poriadny ...
... asi preto, aby majiteľom ponúkli ilúziu, že idú na veľkom SUV. ;-)
Avatar - Beefcake
24. 1. 2017 21:10
Re: Rieši sa tu dizajn ...
A nieco zo stredoveku by nebolo ?
24. 1. 2017 17:57
Re: Rieši sa tu dizajn ...
Jasné že nie. Odvtedy ubehlo 23 rokov a v mediách + dílerstvách sa persóny pomenili aj 23 krát. ;-)
23. 1. 2017 22:51
Re: Sluší mu to...
To současné také vypadá z venku (když se nedíváme zezadu) celkem dobře. Uvnitř je to ale proti evropským značkám návrat o desetiletí zpět.
23. 1. 2017 22:27
Re: Sluší mu to...
Světlou výšku sice má ale platí za to velkou daň. Auto je v zatáčkách obzvlášť na hrbolaté silnici dost nervózní a nestabilní. Prostě ten podvozek se dost nepovedl. Možná k tomu pomáhá také vysoko položený motor.