Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový majitel Bertone by získal jen budovy a pozemky, nikoliv však logo

Jan Mička
Diskuze (3)
Ještě v březnu byla malá naděje na záchranu italského studia Bertone. I ta už ale zanikla - o firmu nemá nikdo zájem.

Historie designérského studia Bertone je protkána spoustou exkluzivních návrhů, ale také řadou bankrotů. První byl vyhlášen před šesti lety, druhý v roce 2011 a třetí, tedy zdánlivě poslední, se s koncem loňského roku pomalu stával skutečností. Ačkoliv naděje v podobě bohatého investora stále ještě žila, nyní je dokonáno…

Ještě koncem prosince se neoficiálně hovořilo o osmi investorech, kteří by byli schopni investovat tolik, aby se Bertone alespoň vyškrábal nad hladinu a mohl se zhluboka nadechnout. I když – nebavíme se o malé částce. Podle informací serveru Wardsauto.com chybělo studiu asi 31 milionů eur, o které přišlo v posledních pěti letech.

Pravdou však je, že kdyby někdo chtěl „torzo“ jednoho z nejslavnějších italských studií odkoupit, cena nebude takto vysoká. Nový majitel by totiž získal vlastně jen budovy a pozemky, ale nikoliv automobily, které jsou prohlášeny za italské národní dědictví a mohou být prodány pouze jako celá sbírka.

Pokud by navíc kupující otálel, nemusel by se dopracovat ani ke slavnému jménu Bertone - práva na značku totiž končí se závěrem letošního roku a současné vedení by je rádo použilo mimo automobilový sektor.

Jan Mička
Diskuze (3)
12. 7. 2014 20:04
Pane Mičko, ......
.......vyřiďte, prosím, "tajemnému" grafikovi, ať opraví popisky v galerii. Snímek č.12 je Fiat X1/9 nikoliv Fiat 1X a snímek č. 13 je Fiat 850 Spider nikoliv Fiat 580 Spider. Děkuji.
12. 7. 2014 19:59
Za korunu...
Predajú všetko, okrem značky...reálne vidím max. privatizáciu za korunu...to, čo má cenu, predať nechcú...tak nech si to nechajú...aj keď je to škoda, privátni dizajnéri značiek zväčša nedosahujú kvalít talianskych štúdií.
Avatar - dolfi
12. 7. 2014 19:08
To chce víc makat, italští lenoši!
;-)