Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Renault Espace na patentových snímcích

David Bureš
Diskuze (43)
Automobilka Renault několikrát zdůraznila, že nový Espace bude crossoverem. Z patentových snímků se ale zdá, že vozům MPV bude mít stále blízko.

Podobu páté generace Renaultu Espace naznačily snímky auta z patentového úřadu zveřejněné rakouským serverem Autofilou. Premiéra nového Espace proběhne ještě letos, s největší pravděpodobností na podzimním pařížském autosalonu.

Z patentových snímků i dřívějších špionážních fotografií vyplývá, že nový Espace bude tvarově vycházet z loňského konceptu Initiale Paris. Shoduje se silueta karoserie i některé detaily – maska chladiče s vodorovnými lištami, prudce se zužující zadní boční okénka nebo koncové svítilny protažené do boku.

Kdo čekal příchod crossoveru kombinující prvky velkoprostorových a sportovně-užitkových vozů, bude možná zklamán. Renault sice zdůrazňoval, že pátá generace Espace bude crossoverem a ne typickým MPV, patentové snímky ale ukazují, že bude mít stále nejblíže vozům ze segmentu MPV. Snad jen ta vyšší světlá výška odkazuje na SUV.

Základem Espace bude platforma CMF, kterou Renault vyvinul společně s Nissanem. Z automobilů francouzské značky ji mají do budoucna použít také nové generace Méganu a Scénicu nebo nástupce Laguny.

Renault Espace si nohou generaci již opravdu zaslouží. Ta současná čtvrtá je na trhu od roku 2002 a za tu dobu prošla čtyřmi facelifty. První generace Espace se začala vyrábět v roce 1984, patřila tak mezi zakladatele segmentu MPV. Od té doby francouzská automobilka v Evropě prodala více než 1,2 milionu vozů s tímto názvem.

David Bureš
Diskuze (43)
Avatar - Jaros71
18. 3. 2014 23:25
Re: Všetko najlepšie
:yes: souhlas!
Na auto jsem zvědav..
Avatar - aproximus
18. 3. 2014 22:25
Re: nemastné neslané
možná by stačilo otevřít oči.
18. 3. 2014 21:46
Kočkopes
Za sebe :no:
18. 3. 2014 20:30
Re: Kral je mrtev, at zije kral..
no ani bych neřekl. Asi počkáme na soudy na reálnou fotku, zatím nic moc... ;-\
18. 3. 2014 20:27
Re: Velkoprostorová limuzína
skoro by se chtělo říct... "to myslí Renault vážně?" :-O