Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Zetor Major HS se představil ve Velké Británii

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Společnost Zetor Tractors odhalila svůj nový model Major HS a nyní se ve Velké Británii odehrála jeho výstavní premiéra.

Značka Zetor se v letošním roce zúčastnila výstavy LAMMA ’17, která je největší mezinárodní přehlídkou zaměřenou na zemědělství pořádanou ve Velké Británii.

Ve dnech 18. a 19. ledna letošního roku se na výstavišti v Peterborough představila aktuální nabídka tradičního brněnského výrobce zemědělské techniky včetně modernizovaných traktorů modelových řad Forterra a Proxima. Hlavní hvězdou se ovšem stal model Major HS, který zde měl svou světovou výstavní premiéru.

Robert Todt, ředitel Úseku prodeje a marketingu Zetor Tractors a.s., uvedl, že brněnská značka se veletrhu LAMMA účastní pravidelně, protože představuje skvělou příležitost, jak prezentovat novinky a produkty směrem k potencionálním zákazníkům a zájemcům o traktory Zetor.

S příchodem novinky se dosavadní modelová řada Major, jejíž prodej byl zahájen v roce 2013, rozděluje na dvě linie. Původní provedení, které nyní zároveň představuje základ řady, dostalo označení Major CL, zatímco vrcholnou verzí bude nový Major HS.

Nový Zetor Major HS disponuje čtyřválcem TCD 2.9 L4 od společnosti Deutz AG s výkonem 55 kW (75 k) a převodovkou o rozsahu 24 rychlostí vpřed a 12 rychlostí vzad. Traktor dosáhne maximální rychlosti až 40 km/h, což je o 10 km/h vyšší rychlost oproti základnímu modelu CL a minimální rychlost je pak 0,5 km/h. V pracovním rozsahu od 4 do 12 km/h nabízí Major HS šest rychlostních stupňů.

K vybavení stroje patří i hydraulika s mechanickou regulací, která má nadstandardně vysokou zvedací sílu, a to až 33 kN, 3300 kg. K dispozici je také plynulá regulace spouštění, včetně uzamknutí hydrauliky v transportní poloze.

Kabina tohoto modelu má nový sloupek řízení, který je polohovatelný ve dvou směrech společně s volantem. Práci má usnadnit i nová přístrojová deska a pohodlnější sedadlo s horizontálním natáčením. K dispozici je i sedadlo pro spolujezdce a větší počet úložných prostor.

První traktory Zetor Major HS mají být zákazníkům brněnské společnosti dodány v prvním čtvrtletí letošního roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
21. 1. 2017 17:05
Re: zetor na kapote
Co si pčedstavujete pod pojmem "jejich" ? Že výrobci automobilů a čehokoliv jiného si nevyrábí včechno sami, ale nechávají si díly vyrábět u jiných firem, říká se jim dodavatelé,je všeobecně známé. Nic nového, nic špatného, je to levnější a evidentně to funguje. To chce slézt z pece až skončí mrazy a vyrazit na vandr.
Avatar - O5kar
21. 1. 2017 16:37
Re: zetor na kapote
To je stejné, jako když prolezete slavnou Škodovku. Samý polep s kódy a logy AUDI, VW, SEAT BOSCH atd. Jenom ta kastle je jejich.
21. 1. 2017 09:36
Re: zetor na kapote
A má to nějaký vliv na funkci ? Myslím funkci traktoru, ne na rozhled od vesnice k vesnici.
Avatar - Fána
21. 1. 2017 07:50
Re: zetor na kapote
Jako kdyby to u jinejch firem bylo jinak?
Zetor, paráda.
21. 1. 2017 07:39
zetor na kapote
Až na to ,že motor deutz ,naprava ,převodovka Ital...a oostatnim ani nemluve .Zlata proxima ještě.Jinak za me uř1