Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

O vstupu Škody na severoamerický trh se rozhodne příští rok

redakce AUTO.CZ
Diskuze (198)
Vozy Škoda by mohly v Severní Americe pomoci napravit pošramocenou reputaci koncernu Volkswagen. O návratu značky na tamní trh se rozhodne příští rok.

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto chce v průběhu příštího roku rozhodnout o zahájení prodeje ve Spojených státech. V rozhovoru s německým finančním deníkem Handelsblatt to řekl předseda představenstva Škoda Auto Bernhard Maier. Pro českou značku by to znamenalo návrat na severoamerický trh po více než půl století.

„V průběhu nadcházejícího roku chceme mít otázku Severní Ameriky rozhodnutou," uvedl Maier v rozhovoru, ze kterého citovala agentura DPA.

Mladoboleslavská automobilka dodávala auta na severoamerický trh od konce padesátých let do začátku let šedesátých. O možném návratu na trh ve Spojených státech, který je po Číně druhým největším automobilovým trhem na světě, uvažuje Škoda coby dceřiná společnost německého koncernu Volkswagen již delší dobu.

Někteří experti spatřují v případném vstupu škodovky na tamní trh příležitost pro celý koncern, který by si tím mohl vylepšit pověst. Ta doznala značných šrámů kvůli rozsáhlému skandálu s falšováním testů emisí naftových aut.

Budoucnost naftových motorů v automobilech je podle Maiera otevřená, přísnější normy na výfukové zplodiny totiž prodražují vývoj. Podle toho, jak se budou tyto náklady vyvíjet, pak rozhodne, jakou úlohu bude tento typ pohonu po roce 2025 v automobilech sehrávat.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (198)
Avatar - Emel
2. 8. 2016 21:07
Re: Prájsynk
Za 37... jako předokolku, bez vyhřívaných sedaček, bez navigace, se slabším motorem... prostě podobné dilema jako v Evropě, našlapaný mainstream vs. základní prémie... nemluvě o tom, že Fusion i Superb jsou větší auta.
Avatar - AnGeor
2. 8. 2016 19:03
Re: Prájsynk
nebo si koupi a4 za cca 35 ;)
Avatar - Emel
2. 8. 2016 18:43
Re: Prájsynk
Typický Američan žádný, typický Američan si koupí nějaké typické auto, z US pohledu. Začínat se musí od začátku, takže na začátku to bude auto pro netypického Američana.

Ten třeba ocení 30kW navíc, třeba se mu bude víc líbit, třeba zafunguje reklama, nebo se bude chtít odlišit... nabídne se mu 7 let záruka... nebo basa Plzní v Simply Clever přepravce :-)
Avatar - AnGeor
2. 8. 2016 18:11
Re: Prájsynk
a jaky duvod bude mit typicky american koupit auto z USSR, kdyz nebude podstatne levnejsi nez auto Made in USA?
Avatar - Emel
2. 8. 2016 14:56
Re: Prájsynk
Fusion Platinum je s 2.0EB AWD 176kW asi 38k$ po nějaké 1250$ incentive, takže zase, špičkově konfigurovaný Superb s 2.0TSI 207kW 4x4 může být někde kolem téhle ceny... jednou, dle ceníku.