Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Opel Insignia OPC Unlimited – Nejrychlejší produkt divize OPC

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Opel Insignia OPC se technicky shoduje se standardní verzí. Rozdíl představuje prakticky jen maximální rychlost.

Přeplňovaný šestiválec 2,8 l s výkonem 239 kW (325 k) a točivým momentem 435 Nm se u OPC Unlimited nijak nezměnil. Pohon všech kol Adaptive 4x4 s elektro-hydraulickou spojkou Haldex a elektronicky řízeným samosvorným diferenciálem eLSD vzadu také zůstal. Nejvýkonnější Insignia nepřišla ani o podvozek FlexRide s možností režimů Sport a OPC.

Díky vyřazení omezovače rychlosti se sedan Insignia OPC s šestistupňovou přímo řazenou převodovkou rozjede až na 270 km/h. Ostatní karosářské varianty jsou o něco pomalejší. Zrychlení z 0 na 100 km/h se pohybuje v rozmezí 6,0 - 6,6 s, spotřeba v kombinaci od 10,6 do 11 l/100 km.

K dispozici je i samočinná skříň se stejným počtem rychlostí a sekvenčním řazením, za příplatek navíc s pádly pod volantem.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
11. 8. 2011 21:49
Re: hmm
U mě je blbeček ten, kdo si jí koupí.. neuděláš nic >:D Navíc jsi si nádherně naběhl.

Někdy z tvých příspěvků nechápu, jakto že neděláš hlavního managera u automobilky. Nebo alespoň šéfkonstruktéra, potřebovali bysme tě...
11. 8. 2011 20:13
Re: hmm
Nauč se česky. A jinak, prodeje Opelu jsou v poslední době výborné. A za další, Insignia OPC je auto pro lidi, co ví, co chtějí.. to není Fabia HTP.

Nebo jim jdi poradit, tebe tam potřebují.