Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Operativní leasing jede! Nárůst o 29 %!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
Zájem domácností o pořízení auta na operativní leasing roste. Loni se zvýšil počet aut pořízených tímto způsobem privátními klienty o 29 procent na 9049 případů. V letošním 1. čtvrtletí počet klientů dále vzrostl o 60 procent.

Vyplývá to z údajů společnosti Leasio.cz, která provozuje srovnávač nabídek operativního leasingu.

Operativní leasing pro soukromé osoby zažívá velký rozmach, jeho podíl roste v posledních třech letech o desítky procent. "Trend je jasný - lidé se už nechtějí o auta starat, chtějí jezdit," uvedl jeden ze zakladatelů Leasio.cz Michal Štengl. Při pořízení vozu touto formou zákazník auto používá za pevně stanovenou měsíční splátku. Po zhruba dvou až třech letech může auto buď odkoupit za zbytkovou hodnotu, nebo začít využívat opět nový vůz.

Zájem o operativní leasing pro soukromé osoby nastartovala svou nabídkou "Bez starostí" Škoda Auto v polovině roku 2014. Následně se k ní přidala naprostá většina značek na českém trhu.

"Bohužel zájemce o operativní leasing musel na mnoha webech pracně hledat nabídky, navíc se daly jen velmi těžko porovnávat. Základní myšlenkou naší platformy je přehlednou formou ukázat, jakou službu mobility mohu získat za své peníze," dodal druhý ze zakladatelů Leasio.cz Karel Směšný. Leasio.cz shromažďuje nabídky jednotlivých leasingových společností i prodejců automobilů a umožňuje zájemci o operativní leasing jednoduché a přehledné srovnání nabídek.

Loni se v Česku prodalo rekordních 230.857 nových osobních vozů, což představuje meziroční růst o pětinu. Podíl soukromých zákazníků včetně pořízení na operativní leasing byl 29 procent.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
9. 6. 2016 14:06
Re: opet PR?
Děkan za info.
Avatar - Jenik3
9. 6. 2016 11:53
Re: opet PR?
Prodejce mi dal letacek k insignii. OL + servis+ pneu je do 8k s DPH.
9. 6. 2016 11:24
Re: opet PR?
Jojo, to jsem našel, myslel jsem, jestli někde nemaj i přímo tu nabídku. Takže komplet se všim řekněme 8 včetně DPH? To neni špatný.
Avatar - Jenik3
9. 6. 2016 10:35
Re: opet PR?
[odkaz]
Nabídka platí pro vybrané specifikace modelů nová Astra a Insignia.

Dostal jsem nabidku insignie pri osobni nastevne. Motor 1.6d 100kW a vybava je dana.

Zajimave je, ze ten srovnavac opela v nabidce vubec nema...
9. 6. 2016 09:41
Re: opet PR?
Kde jsi to našel, tu Insignii? Na Opel stránkách to nevidim.