Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tři hodiny v třiceti sekundách: Podívejte se, jak po nehodě probíhá oprava vozu WRC

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Co se děje v zázemí týmu, když rallyeový speciál dorazí po nepříjemné nehodě? Průběh několikahodinové opravy shrnuje půlminutové video.

Video se připravuje ...

Mechanici jednotlivých týmů to během podniků WRC nemají vůbec snadné. Když totiž dojde k nehodě, mají v našlapaném harmonogramu jen omezené množství času na nápravu škod. Není výjimkou, že se opravy kvůli tomu ani nestihnou.

Skvělou práci předvedli u Citroënu během argentinské rallye v závěru dubna. Britský závodník Kris Meeke tu nepříjemně havaroval a svou C3 otočil na boudu. I když byla karoserie pomačkaná ze všech stran, mechanikům se auto podařilo opravit za tři hodiny.

Kompletní proces od počátku do konce je shrnut ve třicetisekundovém časosběru. Co přesně nehodě předcházelo a jak moc byl vůz poškozený prozradí detailnější pohled v následujícím videu.

Video se připravuje ...

Meeke díky rychlé práci týmu mohl v argentinské rallye pokračovat, ale důvody k radosti neměl ani později. Havaroval totiž znovu, tentokrát podstatně vážněji, jelikož vůz udělal několik kotrmelců. Troufáme si tvrdit, že tahle oprava už mechanikům zabrala podstatně více času.

Podívejte se sami...

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (0)