Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pagani společně s Dainese připravilo revoluční střechu pro Huayra Roadster

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Pagani Automobili patří mezi společnosti, které umí proměnit v jedinečnou událost i představení nové skládací střechy pro svůj rok starý model. Není divu, když je Huayra Roadster uměleckým dílem a jeho nová střecha rovněž.

Společnost Pagani Automobili odhalila model Huayra Roadster v polovině loňského února a již tehdy uvedla, že pro něj budou k dispozici dva druhy střechy. První z nich představuje hard top z uhlíkových vláken, zatímco druhý měl být plátěný.

Nyní se nám představuje zcela nově vyvinutá skládací střecha pro výjimečný roadster značky Pagani, která je výsledkem spolupráce s firmou Dainese, italským výrobcem špičkového vybavení pro motorkáře, ale rovněž i pro lyžaře, cyklisty a jezdce na koních.

Při vývoji konstrukce střechy pro model Huayra Roadster našly obě společnosti inspiraci v návrzích křídel létajících aparátů slavného Leonarda Da Vinci, což je patrné i při pohledu na ramena, která drží střechu v napnutém stavu.

V případě materiálů, které jsou v konstrukci střechy a k její výrobě použity, pak vývoj naopak zcela využíval dnes používaných uhlíkových vláken a titanu. Z těchto materiálů je vyroben rám střechy a již zmiňovaná ramena.

Tkanina, která kryje rám a chrání posádku vozu před nepřízní počasí, je pak zcela nově vyvinutá a vychází z uhlíkových vláken. K přednostem tohoto materiálů mají patřit jeho elastické vlastnosti a zároveň odolnost proti mechanickému poškození.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme