Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Paříž 2010: Opel Astra Sports Tourer

Aleš Jungmann
Diskuze (0)
Po úspěchu pětidvéřové Astry přichází řada i na další karosářské varianty.

Ve světové premiéře se tak představil produkční verze kombi, které se však vzdalo pro Opel tradičního označení Caravan a pokračuje v řadě započaté Insignii. Od nynějška tedy Astra Sports Tourer.

Podobně jako Insignia, také menší Sports Tourer ukrývá pod dynamickou karoserií prostorný a praktický interiér. Zavazadlový prostor nabízí 500-1550 litrů, maximální délka ložné plochy pak dosahuje hodnoty 1835 mm, o 28 mm více než dosavadní Astra Caravan. Sklápění zadních sedadel usnadňuje systém FlexFold ovládáný ze zavazadlového prostoru.

Víko zavazadelníku se zakusuje hluboko do zadního nárazníku, do kterého bude možno v příštím roce přiobjednat integrovaný nosič jízdních kol FlexFix. K systémům usnadňujícím řidiči a posádce život můžeme dále připočíst aktivní podvozek FlexRide, adaptivní přední světla AFL+ nebo systém Opel Eye, který pomocí kamery identifikuje dopravní značky a podává o nich informace řidiči. Únavu na dlouhých cestách by měly snižovat ortopedická přední sedadla.

Vedle motorů známých už z hatchbacků se v Astře Caravan objeví nová motorizace 1,4 Turbo (88 kW) se šestistupňovou manuální převodovkou, jako slabší varianta stávajícího 1,4 Turbo (103 kW). Ten se naopak objeví v nabídce i ve verzi se šestistupňovým automatem. Vrcholem nabídky je agregát 1,6 Turbo o výkonu 132 kW známý například z Corsy OPC. Rozšíření se dočká systém Stop/Start, jako první jej dostane malý turbodiesel 1,3 CDTI (70 kW) a to na počátku příštího roku.

Aleš Jungmann
Diskuze (0)