Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Paříž živě: Lamborghini Murciélago LP640 Versace - akční model po italsku

Ladislav Čermák
Diskuze (16)
Přikrášlená verze dvanáctiválcového Lamborghini LP640 ozdobila stánek s býkem ve znaku

Lamborghini Murciélago LP640, představené před půl rokem v Ženevě, se již stačilo neblaze proslavit několika vážnými nehodami, při níž bylo několik exemplářů zničeno, ještě než se dostaly do oficiálního prodeje. Jak se zdá, popularitu vrcholného provedení Murciélaga s dvanáctiválcem, převrtaným na 6,5 l, 471 kW a 660 Nm to jedině posílilo a tak přichází společné dílo dvou gigantů ve svých oborech - Lamborghini a Versace. Druhý jmenovaný se postaral o leskle lakovaná kola poněkud odlišného designu, unikátní perleťově bílý lak a interiérové doplňky z bílé kůže se speciální povrchovou úpravou. Nechybí ani exkluzivní karbonové obložení, vyšperkované destičkou s gravírovaným jménem zesnulého Gianni Versaceho.

Technika se nezměnila, i Versace nyní okusí zrychlení 0 - 100 km/h za 3,4 s, maximálku 338 km/h a raketové burnouty díky sekvenční převodovce se systémem Thrust. Osmnáctipalcová kola obouvají pneumatiky Pirelli P Zero Ross o rozměrech 245/35 ZR 18 a 335/30 ZR 18. Uvnitř nechybí paleta luxusních elektronických doplňků. Prodej by měl začít v březnu 2007, my bílým šperkům přejeme šťastnější osud, než sérii fatálních nehod.

Nepřehlédněte:

Pokud vám něco uniklo během živých reportáží z Paříže, přehled všech novinek a fotogalerií (např. nové Mondeo, Logan Kombi, Audi R8, Renault Koleos, Renault Twingo, Chevrolet WTCC Ultra a další) najdete na jednom místě v rubrice Paříž 2006


Paříž v našem videomagazínu Roadlook TV

Po návratu týmu AUTO.CZ z Paříže zveřejníme i další díl našeho videomagazínu Roadlook TV věnovaný škodováckým novinkám a poté i pořad s nejzajímavějšími pařížskými novinkami.

Speciální pařížská příloha AUTO.CZ

Popis všech novinek u většiny značek s cca. 2.000 (!) fotografiemi zastřeší tradiční speciální příloha serveru AUTO.CZ. Pro představu si prohlédněte přílohu letošního ženevského autosalonu.

Blog Libora Zezulky

Dění ze zákulisí pařížského autosalonu a našeho týmu popisuje Libor Zezulka na svém blogu (libor.blog.auto.cz)

Ladislav Čermák
Diskuze (16)
30. 9. 2006 15:21
gýč
Ak niekto má viac peňazí ako vkusu, kupuje Versaceho. Je smutné, že tento kráľ gýču vstúpil už aj medzi automobily.